Kuijt heeft eerste landstitel van carrière voor het grijpen

Reacties

Het moet wel heel raar lopen wil Dirk Kuijt dit seizoen met Fenerbahçe geen kampioen van Turkije worden. Na het pijnlijke verlies van Galatasaray en Wesley Sneijder tegen hekkensluiter Kayserispor, won Fenerbahçe maandagavond wel op bezoek bij Gaziantepspor: 0-3.

Kuijt heeft eerste landstitel van carrière voor het grijpen

Fenerbahçe is vrijwel het gehele seizoen koploper in de Turkse Süper Lig, maar verspeelde rond de winterstop dure punten met drie nederlagen in korte tijd. Het gaf de concurrentie hoop, maar de laatste weken is de club van Kuijt weer ouderwets op dreef. De zege in Gaziantep was alweer de vierde in vijf wedstrijden.

En omdat Galatasaray in dezelfde periode juist negen punten morste lijken de treffers van Emmanuel Emenike (twee) en Moussa Sow de titelrace in Turkije in het voordeel van Fenerbahçe te hebben beslist. Want ook Besiktas, de andere aartsrivaal, staat inmiddels op zeven punten. Galatasaray volgt op één punt.

En dan heeft Fenerbahçe ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld, die waarschijnlijk ook nog drie punten gaat opleveren. De gestaakte uitwedstrijd tegen Trabzonspor van twee weken terug levert immers zeer waarschijnlijk een reglementaire overwinning op, waardoor Kuijt op zijn 33ste de eerste landstitel van zijn carrière voor het grijpen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.