Kuijt: 'Ik ben niet snel bang, maar nu…'

Reacties

Pas vier uur na het staken van de wedstrijd heeft Fenerbahçe met een gepantserd voertuig het stadion van Trabzonspor verlaten. Dirk Kuijt voelde maandag de haat.

Kuijt: 'Ik ben niet snel bang, maar nu…'

'Dit was echt levensgevaarlijk en heb ik nog nooit meegemaakt. Ik ben niet snel bang, maar nu…', deed Kuijt per telefoon aan De Telegraaf zijn relaas over de ongekende taferelen bij de uitwedstrijd tegen Trabzonspor.

'We waren nog geen kwartier aan het voetballen toen er een mes met een lemmet van vijftien centimeter werd gegooid', vertelde Kuijt. 'Als spelers waren we meer bezig met onze veiligheid dan met onze tegenstander. Op het moment dat bij onze keeper Volkan Demirel een vuurwerkbom ontplofte vond de scheidsrechter het genoeg geweest.'

'Volkan had een zwarte vlek op zijn shirt van het roet. We zijn naar de kleedkamer gevlucht en hebben ons daar opgesloten. Gelukkig waren er snel politieagenten en beveiligers aanwezig om ons te beschermen, maar buiten ging het los. Het leek wel oorlog. Ik heb nog nooit zoveel haat gezien.'

Uiteindelijk na vier uur en de nodige broodjes kebab kon Fenerbahçe het stadion verlaten. De oorzaak van de haat van Trabzonspor voor Fener gaat terug naar 2011. Fenerbahçe werd destijds ten koste van Trabzonspor kampioen na een hele reeks omkooppraktijken. De huidige koploper van Turkije is daarvoor wel bestraft, met onder andere uitsluiting van Europese competities, maar de landstitel is de club van Kuijt nooit afgenomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.