Kuijt van het veld door dreigende situatie in Trabzon

Reacties

De Turkse competitiewedstrijd tussen Trabzonspor en het Fenerbahçe van Dirk Kuijt is maandagavond volledig uit de hand gelopen en daarom gestaakt. De spelers van Fenerbahçe, en met name doelman Volkan Demirel, moesten het ontgelden vanwege de in 2011 behaalde landstitel.

Kuijt van het veld door dreigende situatie in Trabzon

Fenerbahçe werd destijds ten koste van Trabzonspor kampioen na een hele reeks omkooppraktijken. De huidige koploper van Turkije is daarvoor wel bestraft, met onder andere uitsluiting van Europese competities, maar de landstitel is de club van Kuijt nooit afgenomen.

Maandagavond liepen de spanningen daardoor hoog op. Zo kreeg Fenerbahçe-keeper Volkan Demirel onder meer een deurklink naar zijn hoofd geslingerd. In totaal moest scheidsrechter Bülent Yildirim in de eerste helft tien minuten bijtrekken vanwege alle voorwerpen - munten en uiteindelijk zelfs vuurwerk - die constant op het veld kwamen na de openingsgoal van Emmanuel Emenike in de 23ste minuut.

Vlak voor rust besloot Yildirim daarom het duel na 54 (!) minuten stil te leggen, omdat de spelers van Fenerbahçe, onder wie ook Kuijt, zich niet langer veilig voelden op het veld van het kolkende Hüseyin Avni Aker-stadion. Omdat de veiligheid van het bezoekende elftal niet kon worden gegarandeerd werd het duel uiteindelijk ook definitief gestaakt.

De situatie in Trabzon is zelfs zo dreigend dat de Fenerbahçe-spelers zich in de kleedkamer hebben opgesloten. Ze willen pas huiswaarts keren als de politie de veiligheid rond het stadion kan garanderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.