Fenerbahçe met tien man in slotfase naast Elazigspor

Dirk Kuijt heeft met Fenerbahçe gelijkgespeeld bij Elazigspor (1-1). Met tien man verloor de club opnieuw dure punten in de titelstrijd.

Na vijftien wedstrijden stond Fenerbahçe bovenaan met liefst elf punten voorsprong op aartsrivaal Galatasaray, maar een dramatische reeks uitduels zorgde ervoor dat de spanning in Turkije is toegenomen. Na de verloren wedstrijden op bezoek bij Karabükspor (2-1), Eskisehirspor (2-1) en Sivasspor (2-0) werd dit keer niet gewonnen bij Elazigspor.

Onur Ayik maakte op slag van rust de eerste treffer van de wedstrijd, waarin naast Kuijt ook Marvin Zeegelaar de hele wedstrijd speelde. Ayik stuurde in het strafschopgebied twee verdedigers in het bos en schoot de bal vervolgens onberispelijk in de verre bovenhoek achter doelman Volkan Demirel. Vanaf de 58ste minuut moesten de bezoekers met tien man verder, aangezien Cristian Baroni een rode kaart ontving. Met een man minder kwam Fenerbahçe zeven minuten voor tijd via Mehmet Topal echter nog op gelijke hoogte.

Fenerbahçe is ook na 22 duels koploper in de Süper Lig. De ploeg van trainer Ersun Yanal heeft 48 punten, vier meer dan nummer twee Galatasaray. Besiktas heeft weer twee punten minder.