Sneijder wint met Galatasaray kraker tegen Besiktas

Wesley Sneijder heeft met Galatasaray de cruciale derby tegen Besiktas winnend afgesloten, dankzij een benutte strafschop van Selçuk Inan: 1-0.

Bij de bezoekers speelde Nederlander Oguzhan Özyakup tachtig minuten mee, maar hij kon niet verhinderen dat in de 38ste minuut Galatasaray op voorsprong kwam. De thuisploeg kreeg een strafschop, nadat Dany Nounkeu, die nota bene gehuurd wordt van Galatasaray, een wilde tackle uitvoerde op Veysel Sari. Inan ging vervolgens achter de bal staan en klaarde de klus.

Na rust was het aan goed keeperswerk van Fernando Muslera te danken dat Galatasaray op de been bleef. Sneijder werd na tachtig minuten naar de kant gehaald. Galatasaray passeert dankzij de zege Besiktas op de ranglijst en klimt naar de tweede plaats. De achterstand op koploper Fenerbahçe van Dirk Kuijt, dat een duel minder heeft gespeeld, bedraagt drie punten.

Woensdag neemt Sneijder het met Galatasaray op tegen zijn oude trainer. In de Champions League ontvangt Galatasaray dan Chelsea. Sneijder won hetzelfde toernooi eerder samen met Mourinho bij Internazionale.