Sneijder toont met hattrick topvorm aan Van Gaal

Reacties

Wesley Sneijder heeft nadrukkelijk gesolliciteerd naar een plaats in het Nederlands elftal. Met een hattrick hielp hij Galatasaray aan een overtuigende zege op Bursaspor: 6-0.

Sneijder toont met hattrick topvorm aan Van Gaal

De Nederlandse middenvelder opende in de twaalfde minuut de score met een simpele intikker met rechts. Zijn tweede treffer in de twintigste minuut was van grote schoonheid. Sneijder haalde daarbij van ruim twintig meter afstand met links verwoestend uit. Vlak voor rust completeerde hij met een geplaatst schot met rechts zijn hattrick. Tussendoor leverde Sneijder ook nog de assist voor de 3-0 van Emmanuel Eboué.

Na een klein uur gunde trainer Roberto Mancini zijn sterspeler een publiekswissel en mocht Sneijder vroegtijdig naar de kant. Woensdag wacht namelijk alweer een bekerduel bij Tokatspor voor Galatasaray. Didier Drogba en Selçuk Inan bepaalden uiteindelijk de eindstand op 6-0.

Hattrick
Voor Sneijder is het zijn eerste hattrick sinds 4 februari 2007. Destijds vond hij driemaal de netten in de Klassieker tegen Feyenoord (4-1 winst). Sneijder is dit seizoen sowieso bijzonder productief, want hij scoorde al acht keer. De laatste keer dat hij zoveel competitietreffers maakte was in 2007/08 bij Real Madrid.

Felipe Melo, Wesley Sneijder en Didier Drogba vieren de 6-0 overwinning op Bursaspor in stijl.
Felipe Melo, Wesley Sneijder en Didier Drogba vieren de 6-0 overwinning op Bursaspor in stijl.

Daarmee solliciteert Sneijder nadrukkelijk naar een terugkeer in het Nederlands elftal. De 29-jarige middenvelder is geen zekere factor meer bij Oranje, omdat hij volgens bondscoach Louis van Gaal niet topfit zou zijn. Bij de oefenduels met Japan (2-2) en Colombia (0-0) ontbrak Sneijder vanwege een blessure. Met zijn optreden tegen Bursaspor bewees hij inmiddels weer in topvorm te verkeren. Nederland speelt op 5 maart de volgende oefeninterland tegen Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.