Schijntransfer in Turkije: Bruma naar Gaziantepspor

Reacties

Een opmerkelijke transfer in Turkije: Galatasaray verhuurt de negentienjarige Portugese aanvaller Bruma voor de rest van dit seizoen aan Gaziantepspor. De gang van de nummer twee van de Turkse competitie naar de nummer twaalf is louter om de buitenlandersregeling die in dit land van kracht is te omzeilen.

Schijntransfer in Turkije: Bruma naar Gaziantepspor

Bruma, die afgelopen zomer voor tien miljoen euro werd overgenomen van Sporting Lissabon, is immers nog maandenlang uit de roulatie met een kruisbandblessure en moet zich zodoende al op volgend seizoen richten.

Het verhuren van de talentvolle aanvaller lijkt zodoende alleen maar om ruimte te maken in de spelersgroep, al bedong Gaziantepspor wel een optie tot koop. Turkse clubs mogen maar een beperkt aantal buitenlandse spelers inschrijven bij de nationale voetbalbond (TFF). Tijdens wedstrijden mogen er maar zes niet-Turken in de wedstrijdselectie zitten.

Om die reden werd ook het contract van de Spanjaard Albert Riera al ontbonden bij de Turkse werkgever van Wesley Sneijder. Nordin Amrabat vertrok eveneens uit Istanbul, hij verkaste op huurbasis naar het Spaanse Málaga. Om bovengenoemde redenen hoopt Galatasaray ook nog afscheid te nemen van de Kameroense verdediger Dany Nounkeu.

Galatasaray-trainer Roberto Mancini heeft wél ingezet op een versterking voor zijn achterhoede. John Heitinga leek op weg naar Istanbul, maar werd in de wachtkamer gezet. Mancini zou namelijk een voorkeur hebben uitgesproken voor Internazionale-verdediger Andrea Ranocchia. De Turken hikken evenwel tegen de huursom van 2,5 miljoen euro aan voor de Italiaan. Daarom werd ook Cagliari-verdediger Davide Astori al genoemd, terwijl  een transfer van Heitinga ook nog altijd tot de opties behoort en zelfs dichterbij is nu er opnieuw buitenlanders vertrokken. In Turkije is de transfermarkt overigens open tot 3 februari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.