Kuijt vergroot voorsprong op Sneijder en Heitinga

Reacties

John Heitinga staat op het punt naar Galatasaray te verkassen, maar het valt te betwijfelen of hij en zijn nieuwe ploeggenoot Wesley Sneijder de Turkse topclub dit seizoen nog naar de landstitel kunnen leiden. Het Fenerbahçe van collega-international Dirk Kuijt heeft maandagavond de voorsprong op de aartsrivaal vergroot tot tien punten.

Kuijt vergroot voorsprong op Sneijder en Heitinga

Galatasaray en Sneijder kwamen zondagavond op bezoek bij Gaziantepspor niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waardoor Fenerbahçe maandagavond de toch al riante koppositie nog verder kon verstevigen. Hoewel het met Konyaspor de nummer veertien van de Turkse competitie op bezoek kreeg, was dat geen gemakkelijke klus.

Kuijt en zijn collega's creëerden weliswaar een overwicht, maar moesten na twintig minuten toch toezien hoe Djalma de bezoekers op voorsprong zette. Vervolgens waren er treffers van de twee centrumverdedigers Bruno Alves (op de foto met Kuijt) - vlak voor rust - en Egemen Korkmaz (tien minuten voor tijd) nodig om de achtste thuiszege van het seizoen te boeken.

Daardoor heeft het er alle schijn van dat Kuijt dit seizoen Heitinga en Sneijder gaat aftroeven in de jacht op de Turkse titel. De Katwijker kan een avontuur in de Champions League desondanks uit zijn hoofd zetten. Fenerbahçe is door de schorsing vanwege het omkoopschandaal rondom de landstitel van 2011 uitgesloten van Europees voetbal, waardoor de tweede plaats rechtstreeks toegang biedt tot het miljoenenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.