Campell beticht FA van racisme, aanslag op Kuijt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Campell beticht FA van racisme, aanslag op Kuijt

'Ik ben ervan overtuigd dat ik langer dan een decennium aanvoerder zou zijn geweest als ik blank zou zijn geweest. Het racisme bij de Engelse voetbalbond gaat niet verdwijnen.'
• Was getekend, Sol Campbell. De gestopte verdediger verzamelde tussen 1996 en 2007 73 interlands en haalt in zijn autobiografie, waarvan de Sunday Times een voorpublicatie plaatste, hard uit naar de Engelse voetbalbond (FA).

'Dit heb ik nog nooit gezien, het was werkelijk belachelijk. Een trainer die een kopstoot geeft. Alan Pardew kan maar beter de eer aan zichzelf houden. Het zou me ook niets verbazen als de club hem vraagt op te stappen.
• Harde kritiek van Newcastle United-icoon Alan Shearer aan het adres van manager Alan Pardew, die de Engelse voetbalwereld schokte door de kopstoot die hij langs de zijlijn uitdeelde aan David Meyler van Hull City. Die actie leverde hem ook al een boete van 120.000 euro op (BBC).

Ik weet hoe Louis van Gaal denkt. Hij wil nu jonge spelers testen, maar ik ben ervan overtuigd dat hij enkele maanden voor het WK weer voor ervaren spelers gaat kiezen. Nigel is er daar één van.'
• Clarence Seedorf is ervan overtuigd dat Nigel de Jong met Oranje naar het WK zal gaan, ook al zit hij nu niet bij de selectie voor de oefeninterland van woensdag tegen Frankrijk (persconferentie).

Zoals in bovenstaand filmpje te zien is, is Dirk Kuijt zaterdagavond het slachtoffer geworden van een schandalige overtreding van Jean-Jacques Gosso. De Ivoriaan van Gençlerbirligi, dat met 2-0 verloor bij het Fenerbahçe, ging vol met de noppen op de edele delen van de Katwijker staan, maar kreeg niet eens een kaart. Ook na het duel zou de overtreding in de catacomben nog tot ophef geleid hebben. Bekijk hier andere beelden van het incident.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.