'41-jarige' Minala laat zich gelden, lollytenue Schotland

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'41-jarige' Minala laat zich gelden, lollytenue Schotland

• Daar is-ie weer: Joseph Minala! De achttien- of 41-jarige speler van Lazio heeft van zich doen spreken. Het veelbesproken Nigeriaanse 'talent' maakte woensdagmiddag twee doelpunten in de bekerfinale voor Primavera-elftallen (A-junioren) tegen Fiorentina. Lazio won daardoor met 3-1. Het tweede finaleduel staat voor 9 april op de kalender.

• We hebben weer een genomineerde voor de officieuze verkiezing tot lelijkste voetbalshirt van 2014. Woensdag werd vol bombarie het nieuwe uitshirt van Schotland gepresenteerd. De stoere Schotten moeten zich in uitwedstrijden de komende jaren gaan vertonen in een mierzoet lollytenue met gele en rood-roze banen.

• Het leven lacht Dries Mertens toe! Niet eens zo lang geleden vertoonde de kleine Belg zijn kunsten op het Apeldoornse Sportpark Berg & Bos in het shirt van AGOVV, inmiddels een Zaterdagvierdeklasser. Nu, vijf jaar later, leeft Mertens als een Koning in Napels. Niet alleen speelt de oud-speler van FC Utrecht en PSV vrijwel iedere week in de basis van Napoli, maar hij resideert ook nog eens als een vorst. De Rode Duivel woont namelijk in een beroemd paleis dat gebouwd werd in de vijftiende eeuw en een waanzinnig uitzicht biedt over de baai van Napels. Samen met zijn vriendin heeft hij een appartement in het Palazzo Donn'Anna, dat als een soort klif uit het water opduikt.

Het huis van Dries Mertens in Napels.
Het huis van Dries Mertens in Napels.

• Dat voetballers als helden gezien worden is reeds bekend. Deze spelers van Barcelona en Real Madrid nemen die status wel erg letterlijk en hulden zich in, zoals de actiehelden uit stripboeken, in een strakke maillot. Bekijk hieronder de titanenstrijd tussen de Catalanen Andrés Iniesta en Víctor Valdés en de Madrilenen Arbeloa en Diego López.

• Hoe oud is Samuel Eto'o precies? José Mourinho twijfelde eerder deze week openlijk aan de ware leeftijd van zijn spits. De manager van Chelsea grapte off the record niet te weten of de Kameroener nu 32 of 35 jaar is. De opmerking van de Portugees deed veel stof opwaaien. Dat zal er nu niet minder om worden aangezien een oude vlam van de oud-speler van Internazionale en Barcelona zich heeft gemeld. Volgens Anna Barranca is de spits niet 32, ook niet 35, maar 39 jaar! Wordt vervolgd.

'Heel grappig, heel grappig. In de finale van de Champions League speelde ik met Lucio, Thiago Motta, Diego Milito, Samuel Eto'o, Goran Pandev en Wesley Sneijder. Mancini heeft met die zes van dat elftal nooit gewerkt.'
• Chelsea-manager José Mourinho reageert op de uitspraak van Roberto Mancini. Laatstgenoemde had gezegd dat hij de grondlegger was van het Internazionale van Mourinho dat de Champions League won. (Sky Sports)

'De druk ligt door Mourinho's uitspraken nu bij de spitsen van Chelsea.'
• Jimmy Floyd Hasselbaink over de uitlatingen van Mourinho. De Portugese manager had off the record tegen een interviewer van een Frans tv-station gezegd dat Chelsea geen spitsen had.

'Een team met elf Azpilicueta's kan de Champions League winnen.'
• José Mourinho is fan van zijn rechtsback. 'Azpilicueta is het soort speler waar ik van houd.' (Adidas)

Meer opvallende uitspraken van José Mourinho zijn te lezen in de Voetbal International van deze week.

'Ik droom er van om binnen tien jaar Real Madrid te trainen.'
• Voormalig Real Madrid-linksback Roberto Carlos geeft toe dat hij graag aan het roer zou staan van de club die hij elf jaar lang (1996-2007) diende. (Marca)

• De Braziliaan Hulk zou volgend seizoen graag in het shirt van Borussia Dortmund spelen. Sebastian Kehl, middenvelder van BVB, gaf toe dat de aanvaller dat gevraagd had na afloop van het Champions League-duel tussen Zenit Sint-Petersburg (de huidige werkgever van Hulk) en Dortmund. 'Hulk vroeg me of hij vanaf de zomer bij Dortmund mocht komen spelen, maar ik weet niet of we hem kunnen betalen', vertelde Kehl de verslaggevers na de wedstrijd.

• William Gallas, ooit bikkelharde verdediger in de Premier League en bij het Franse elftal, solliciteert nu naar de uitverkiezing van 'Blunder van het Jaar'. De inmiddels 36-jarige Fransman speelt nu voor Perth Glory in Australië en beging deze grote fout. Hij trapt volledig over de bal heen. Zie bovenstaande hilarische beelden.

• De vrouw van Manchester United-middenvelder Michael Carrick heeft geen hoge pet op van analyticus Roy Keane. De voormalige United-captain bekritiseerde het optreden van Manchester United in de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus (2-0 nederlaag) en noemde de prestatie van het team even zwak als het interview van Michael Carrick na de wedstrijd. Die opmerking schoot bij mevrouw Carrick in het verkeerde keelgat.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.