Sneijder bij Galatasaray samen met Drogba wél uitblinker

Reacties

Waar Wesley Sneijder woensdagavond in Parijs bij het Nederlands elftal moeite had zijn stempel te drukken op het spel van Oranje, is dat hem zaterdagavond bij zijn club Galatasaray wel gelukt. Onder aanvoering van de Oranje-international en Didier Drogba won de nummer twee van Turkije in eigen huis met 6-1 van Akhisarspor.

Sneijder bij Galatasaray samen met Drogba wél uitblinker

Al binnen twintig minuten had Sneijder twee assists achter zijn naam staan. Na dertien minuten lepelde hij een corner op het hoofd van Drogba, die de score opende. Vijf minuten later was het steekballetje van Sneijder voldoende om Alex Telles te bedienen. De Braziliaan maakte de 2-0.

Direct na rust maakte de andere uitblinker, Drogba, de 3-0. Uiteindelijk zou de Ivoriaan halverwege het tweede bedrijf met twee goals en twee assists achter zijn naam het veld verlaten.

Bij de 4-0 was het weer de beurt aan spelmaker Sneijder. Hij stuurde Drogba weg, die bracht Burak Yilmaz in stelling, waardoor het 4-0 werd. Na die goal redde Mehmet Ayküz de eer namens de Turkse subtopper en werd het door een eigen goal van Bruno Mezenga 5-1.

Het slotakkoord was voor Sneijder, die de eindstand op 6-1 bepaalde. De buitenspelval van Akhisarspor mislukte volledig, waardoor Burak Yilmaz de meegesprinte Sneijder nog een doelpunt kon gunnen. Kort daarna werd de Nederlander gewisseld. Hamit Altintop, die na lang blessureleed zijn rentree maakte, was zijn vervanger. Door de zege nadert Galatasaray Fenerbahçe tot op drie punten. Fener  gaat maandag op bezoek bij Trabzonspor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.