VI Opinie: Oranje té afhankelijk van de Grote Drie

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de oefeninterland Frankrijk-Nederland in Parijs.

VI Opinie: Oranje té afhankelijk van de Grote Drie

Want de wedstrijd in en tegen Frankrijk (2-0) roept genoeg vragen op over Oranje. Een daarvan is of  de aanwezigheid van De Grote Drie noodzakelijk is om successen te boeken.

Een belangrijke vingerwijzing was het verval na het uitvallen van Kevin Strootman, die met Arjen Robben en Robin van Persie De Grote Drie vormt. Toen de AS Roma-middenvelder nog voor rust door een blessure het veld moest verlaten, kreeg Oranje het moeilijk. De aanwezigheid van Van Persie - Robben bleef aan de kant – was niet voldoende.

Volgens Louis van Gaal is het niet zo dat Nederland té afhankelijk is van zijn Grote Drie. 'Als je bij Frankrijk de beste drie spelers weghaalt heb je ook een verval van kwaliteit. Dat geldt voor alle landen.' Heeft de bondscoach daar een punt?

Maar er waren meer vragen die opborrelen na de 2-0 nederlaag in Stade de France. Is de defensie de achilleshiel of juist het middenveld? Kan Wesley Sneijder nog iets betekenen voor Oranje? En wie moet in Brazilië het doel verdedigen?

Geef je mening over de staat van Oranje. Waar staat het Nederlands elftal en wat is de belangrijkste les voor Van Gaal die hij heeft geleerd in Parijs?  Log in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.