VI Live: Van Gaal geeft zijn 39ste debutant speelminuten

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: Van Gaal geeft zijn 39ste debutant speelminuten

Hiermee is VI Live voor vanavond afgesloten

22:50 uur: EINDSTAND FRANKRIJK – NEDERLAND 2-0
Oranje lijdt een kansloze nederlaag tegen Frankrijk, dat voor rust door doelpunten van Karim Benzema en Blaise Matuidi een dik verdiende voorsprong greep. Die leidende positie van Les Bleus kwam nadien geen moment meer in gevaar, waardoor Oranje voor het eerst in achttien interlands verliest

22:30 uur: FRANKRIJK – NEDERLAND
Ook Davy Klaassen debuteert voor Oranje. De jongeling van Ajax lost Wesley Sneijder af op het middenveld. Hij is de 39ste speler die Van Gaal laat debuteren. Nieuweling Jean-Paul Boëtius wordt tegelijkertijd vervangen door Memphis Depay.

22:28 uur: FRANKRIJK – NEDERLAND
Frankrijk hoeft niet en Nederland kan niet, zo valt de relatieve patstelling in Parijs het best te verwoorden. Het is wachten op de eerste grote kans van het tweede bedrijf, maar Frankrijk is nog steeds beter.

22:11 uur: FRANKRIJK – NEDERLAND
Ook Karim Rekik maakt in Parijs zijn debuut voor Nederland. De jonge PSV'er komt in het veld voor Daley Blind en is daarmee de 38ste Oranje-debutant onder Louis van Gaal. Rekik speelt centraal achterin, waardoor Bruno Martins Indi naar links verhuist.

21.47 uur: RUSTSTAND FRANKRIJK – NEDERLAND 2-0
Het rustsignaal van arbiter Matin Atkinson klinkt als muziek in de oren van de Nederlandse spelers, die worden overdonderd door hun Franse opponenten en vlak voor rust bijna nog de 3-0 om hun oren krijgen via Eliaquim Mangala. Op de 2-0 ruststand door doelpunten van Blaise Matuidi en Karim Benzema valt dan ook helemaal niets af te dingen. Oranje's ongeslagen reeks van zeventien wedstrijden lijkt in Parijs ten einde te komen.

21.41 uur: GOAL FRANKRIJK – NEDERLAND 2-0
En daar is de tweede treffer van de Fransen. Blaise Matuidi bekroont een prachtige aanval van Les Bleus met een atletische inzet. De verdediging van Oranje is helemaal nergens te bekennen. Nederland oogt net als bij de 1-0 erg zwak bij balverlies.

21.38 uur: FRANKRIJK – NEDERLAND
Nog een tegenvaller voor Oranje, want Kevin Strootman staakt het duel vanwege een blessure. Stijn Schaars vervangt hem.

21.32 uur: GOAL FRANKRIJK – NEDERLAND 1-0
Goal Karim Benzema na een lange pass van Blaise Matuidi! De Franse spits krijgt een paar meter ruimte van Bruno Martins Indi en haalt in een keer verwoestend hard uit. Jasper Cillessen raakt de bal nog aan, maar weet een doelpunt niet te voorkomen. Het schot leek houdbaar, maar Cillessen stond op het verkeerde been.

21.30 uur: FRANKRIJK – NEDERLAND
Nederland dicht bij een doelpunt! Robin van Persie vuurt na een corner van Wesley Sneijder op de vuisten van Hugo Lloris. De daaropvolgende rebound is niet aan Ron Vlaar besteed, want hij schiet over.

21.19 uur: FRANKRIJK – NEDERLAND
Ron Vlaar voorkomt de 1-0 van Frankrijk! De verdediger haalt een kopbal van Karim Benzema op aangeven van Antoine Griezmann van de doellijn. Daar komt Oranje ontzettend goed weg.

21.15 uur: SPANJE – ITALIË
Diego Costa maakt vanavond zijn debuut voor Spanje. De in Brazilië geboren spits van Atlético Madrid staat om 22.00 uur aan de aftrap tegen Italië.

21.10 uur: FRANKRIJK – NEDERLAND
De eerste kans van de wedstrijd is voor Karim Benzema, maar de spits van Real Madrid komt met zijn passen niet goed uit bij een voorzet van Antoine Griezmann en dus komt Oranje goed weg.

21.00 uur: AFRAP FRANKRIJK – NEDERLAND
We gaan beginnen in het Stade de France, waar Quincy Promes en Jean-Paul Boëtius debuteren voor Oranje. Hieronder nogmaals de opstellingen van beide elftallen.
Frankrijk: Lloris, Debuchy, Mangala, Varane, Evra; Pogba, Matuidi, Cabaye; Valbuena, Benzema, Griezmann.
Nederland: Cillessen; Van der Wiel, Vlaar, Martins Indi, Blind; Clasie, Sneijder, Strootman; Promes, Van Persie, Boëtius.

20.00 uur: OPSTELLINGEN FRANKRIJK - NEDERLAND
Quincy Promes (FC Twente) en Jean-Paul Boëtius (Feyenoord) debuteren woensdagavond in Parijs als basisspeler tegen Frankrijk en zijn daarmee debutanten nummer 36 en 37 onder bondscoach Louis van Gaal. Robin van Persie (Manchester United) was in de dagen richting de interland niet helemaal fit, maar speelt gewoon. Rechts achterin verkiest Van Gaal Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) boven Daryl Janmaat (Feyenoord).

Bij Frankrijk speelt linksbuiten Antoine Griezmann van Real Sociedad voor het eerst mee, wat betekent dat de niet geheel fitte Franck Ribéry (Bayern München) op de bank begint. Mathieu Debuchy (Newcastle United) speelt in plaats van Bakary Sagna (Arsenal). Er wordt om 21.00 uur afgetrapt in het Stade de France.

Frankrijk: Lloris, Debuchy, Mangala, Varane, Evra; Pogba, Matuidi, Cabaye; Valbuena, Benzema, Griezmann.
Nederland: Cillessen; Van der Wiel, Vlaar, Martins Indi, Blind; Clasie, Sneijder, Strootman; Promes, Van Persie, Boëtius.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.