Vergeefse stormloop Galatasaray tegen Karabükspor

Galatasaray heeft dure punten verspeeld op bezoek bij Karabükspor. De ploeg van Wesley Sneijder (foto) kwam tegen de nummer zes van de Turkse competitie niet verder dan een gelijkspel: 0-0.

Galatasaray was heer en meester op bezoek bij Karabükspor. Doelman Boy Waterman had zijn handen vol. In de eerste helft werd de voormalige doelman van onder meer AZ en PSV diverse keren onder vuur genomen door Didier Drogba en Burak Yilmaz. Een keer met gevaar voor eigen leven toen hij de bal van de instormende Yilmaz keerde.

Ook Sneijder, die vanaf de linkerflank speelde, liet zich gelden in de eerste helft. De kleine spelmaker bracht Drogba met een splijtende pass in stelling, maar de Ivoriaan kopte naast bij de tweede paal. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld: Galatasaray dicteerde, terwijl de thuisploeg zo nu en dan gevaarlijk werd uit de counter.

Ondanks het overwicht van Galatasaray hield Karabükspor knap stand. Pogingen van Drogba (die in de slotfase tot zijn eigen woede werd gewisseld) en een gevaarlijke directe vrije trap van Sneijder mochten niet leiden tot een doelpunt, waardoor Galatasaray niet verder kwam dan een doelpuntloze remise.

Door het gelijkspel heeft Galatasaray de kans laten liggen om op gelijke hoogte te komen met koploper en stadgenoot Fenerbahçe. De ploeg van Dirk Kuijt heeft twee punten voorsprong en speelde twee duels minder, waaronder de gestaakte wedstrijd tegen Trabzonspor. Dat duel werd afgelopen maandag na 54 minuten gestaakt, bij een 1-0 voorsprong van Fenerbahçe, vanwege misdragingen van de Trabzonspor-fans. Wat de Turkse bond beslist over een eventuele hervatting/voortzetting van die wedstrijd is nog niet bekend.