Sneijder onderscheidt zich bij apathisch Galatasaray

Reacties

Na de afgang in de Champions League tegen Chelsea en de competitienederlaag tegen Kayserispor (0-1) het voorbije weekeinde leverde Galatasaray dinsdag in de halve finale van de Turkse beker opnieuw een wanprestatie. In de eigen Türk Telekom Arena eindigde het heenduel met Bursaspor in een 2-2 gelijkspel na een 2-0 voorsprong.

Sneijder onderscheidt zich bij apathisch Galatasaray

Wesley Sneijder opende de score in de bekerwedstrijd door van de linkerkant naar binnen te trekken en een voorzet van Burak Yilmaz met zijn rechtervoet binnen te schieten. De Oranje-international kreeg recent veel kritiek te verwerken doordat hij nauwelijks zichtbaar zou zijn in de formatie van trainer Roberto Mancini.

Linksbuiten
Het heeft onder meer te maken met zijn de plek waarop Sneijder speelt. Mancini is van een 3-5-2 overgestapt naar een 4-3-3 met drie controleurs om meer zekerheid in te bouwen. Sneijder opereert nu als een halve linksbuiten die ruimte moet maken voor de opkomende back en de combinatie moet aangaan met de spits en de andere middenvelders. De Italiaan heeft als het ware een plek voor zijn vedette gecreëerd omdat hij hem niet durft en kan passeren.

Daardoor is Sneijder nu veel minder aan de bal is dan eigenlijk zou moeten. Hij heeft de beste pass in huis van alle Galatasaray-spelers, maar moet soms hopen dat zijn collega's hem zien staan. Tegen Bursaspor kwam het aantal keren voor dat Utrechter bal niet kreeg omdat een van zijn medespelers terugdraaide, te traag handelde of de bal verkeerd aanspeelde. Met andere woorden: Sneijder moet op een verkeerde positie zien uit te blinken in een elftal dat kwaliteit ontbeert en waarvan de linies totaal niet op elkaar aansluiten.

Strijd
In die chaos bleef Sneijder tegen Bursaspor, zo viel op, als een van de weinigen tot het laatste fluitsignaal strijden. Hij gooide er in de slotminuten nog een sprint van veertig meter uit om de bal op eigen helft met een sliding weer te veroveren en rende diep in blessuretijd naar de hoekvlag om nog snel een corner te nemen. De rest van de ploeg geloofde het wel. Bondscoach Louis van Gaal zal het ongetwijfeld opgemerkt hebben.

Individueel zijn de cijfers van Sneijder bij Galatasaray overigens meer dan behoorlijk. Naast de acht assists die hij al op zijn naam had staan, tekende de Nederlander dinsdag voor zijn twaalfde treffer van dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.