Sinclair gaat Villa en Vlaar helpen in degradatiestrijd

Reacties

Aston Villa huurt Scott Sinclair voor de rest van het seizoen van Manchester City. De 25-jarige vleugelspits krijgt bij de club van Ron Vlaar en Leandro Bacuna de kans zijn in het slop geraakte loopbaan weer nieuw leven in te blazen en is een welkome versterking voor The Villans in de strijd tegen degradatie.

Sinclair gaat Villa en Vlaar helpen in degradatiestrijd

Met 22 punten uit 22 wedstrijden staat Aston Villa immers maar drie punten boven de streep. De voornaamste oorzaak daarvan is het gebrek aan productiviteit. De ploeg van manager Paul Lambert scoorde pas elf keer in de Premier League en is daarmee verreweg het minst trefzeker van alle twintig clubs in de hoogste afdeling van Engeland.

Sinclair moet daar verandering in brengen. De voormalige Engelse jeugdinternational kwam in tweeënhalf jaar bij Manchester City weliswaar slechts negentien keer in actie, maar bouwde in de twee jaar daarvoor een reputatie op als makkelijk scorende winger. Voor Swansea City maakte hij 36 doelpunten in 91 duels.

Die reputatie en zijn transfersom van 7,8 miljoen euro maakte hij in het Etihad Stadium nooit waar. Afgelopen seizoen werd Sinclair daarom al verhuurd aan West Bromwich Albion. Zonder al te veel succes, getuige nul treffers in elf wedstrijden. Sinclair arriveert naar eigen zeggen 'hongerig' bij Aston Villa, dat een optie tot koop heeft bedongen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.