Showtje Benítez, kennismaking met ADO-eigenaar

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Showtje Benítez, kennismaking met ADO-eigenaar

Rafael Benítez kent de roep van de fans van Napoli om versterkingen, maar heeft een gevatte manier om hen tot rust te manen. 'Zou jij je vrouw inruilen voor Claudia Schiffer?'

• Maak kennis met de nieuwe eigenaar van ADO Den Haag. Wang Hui, de Chinese investeerder die met zijn bedrijf United Vansen overnam, stelt zich in onderstaand filmpje, dat is gemaakt door ADO en Omroep West, voor. Zo is Wang onder meer van plan uit te zoeken of hij het Kyocera Stadion kan kopen.

Jelle van Damme heeft terugkijkend op zijn loopbaan nog altijd spijt van zijn vertrek bij Ajax in 2004. De Belg heeft met Germinal Beerschot, Southampton, Werder Bremen, Anderlecht, Wolverhampton Wanderers en inmiddels Standard Luik een fraai rijtje clubs achter zijn naam staan. 'Maar het enige wat ik soms betreur, is dat ik iets te snel bij Ajax ben vertrokken. Dat kwam omdat ik bij de nationale ploeg speelde, en bij Ajax minder aan bod kwam, waardoor er druk van buitenaf kwam. Maxwell was toen linksback, die was gewoon top. Dat was een speler voor wie ik best op de bank wilde zitten. Maar ik wilde ook mijn plaats bij De Rode Duivels niet kwijt en zei tegen Koeman en Louis van Gaal (toenmalig technisch directeur, red.): als Maxwell gaat, blijf ik, en anders wil ik liever vertrekken. Wat gebeurt er? Maxwell blijft, ik vertrek naar Southampton, en niet veel later blesseert Maxwell zich aan de knie en is hij negen maanden out…'

• In de Engelse en Spaanse sportkranten vinden de berichtjes gretig aftrek: de als-dan-verhalen. Dit keer gaat het over James Rodríguez, die voor tachtig miljoen van AS Monaco naar Real Madrid verkaste. In 2010 was Espanyol dicht bij het vastleggen van de Colombiaan. 'De gesprekken bevonden zich in de afrondende fase', vertelt technisch directeur Ramon Planes in AS. 'We konden geen bankgarantie overleggen, waarop hij naar Porto vertrok…'

Louis van Gaal is in voorbereiding op het komende seizoen. De manager van Manchester United is dagelijks (voorpagina)nieuws voor de media, waar Van Gaal een warme band mee probeert op te bouwen. De interviewster van FOX Sports lijkt de trainer wel te gevallen. 'FOX Sports, plus plus.'  

• Ook voor ons is Van Gaal natuurlijk een perfecte bron voor leuke berichtjes, vooral in deze rubriek. Deze zomer probeerde hij Klaas Jan Huntelaar al uit te leggen hoe je op goal moet schieten, nu meent de excentrieke manager Antonio Valencia uit te moeten leggen hoe hij moet handelen voor de goal.

'Het was onprofessioneel, een achterlijke actie van hem, die zeker consequenties gaat hebben.'
Simon Cziommer heeft geen beste beurt gemaakt bij zijn nieuwe trainer. Jan de Jonge was not amused met de charge van de Duitser op een speler van Den Bosch, waarna hem een rode kaart werd getoond. Daar bovenop kwam nog dat Heracles, met negen man door rode kaarten voor Cziommer en Jaroslav Navratil, het vriendschappelijke duel met 2-0 verloor van de Boschenaren.  (FOX Sports)

Royston Drenthe wil dolgraag terugkeren bij Feyenoord. Hij startte hoogstpersoonlijk een charmeoffensief en de hastag #RoystonReturns bekt ook wel lekker. Dit keer heeft hij zijn baard rood gekleurd, maar heeft daaronder wel een Reading-shirt aan. Bij de Engelse club lijkt hij echter op een dood spoor te zijn beland, waardoor een transfer de beste optie lijkt voor het ooit zo begeesterde talent.

En Drenthe kan nog wel degelijk wat met een bal, zo toont hij op Instagram.

AC Milan heeft het nieuwe uit-shirt officieel gepresenteerd. Het witte shirt, met rood-zwarte banen onderaan het tricot, kan rekenen op onze goedkeuring!

'Bas is ziek, ligt al twee dagen op bed. Vandaar.'
• De deze week gemaakte teamfoto van VfL Wolfsburg liet bij ons alle alarmbellen afgaan. Want: Bas Dost staat er niet op! Die zal dus wel op weg zijn naar Feyenoord? Na een telefoontje naar zaakwaarnemer Henk Nienhuis bleek echter dat het allemaal wat minder spannend was dan verwacht.

• Wijsheid komt niet altijd met de jaren, zo bewijst de dertigjarige Mohamed Messoudi maar weer eens. Tijdens de oefenwedstrijd tussen Tempo Overijse en Oud-Heverlee Leuven kwam zijn donkere kant naar boven. De ex-middenvelder van Willem II ging bij een 2-0 achterstand compleet door het lint, nadat een speler van de vierdeklasser hem had nagetrapt. Hij sloeg tegenstander Yannick Henseval op zijn bovenlip, die direct gehecht moest worden. Messoudi werd met een rode kaart van het veld gestuurd en er wachten hem nog zwaardere sancties. 'Wat Mo gedaan heeft, druist in tegen alle waarden waar OHL voor staat', zei perschef Chris Vandebroeck tegen Het Nieuwsblad. 'We zullen ons beraden over een sanctie.' Daarnaast dreigt hij strafrechtelijk vervolgd te worden voor de klap(pen) die hij uitdeelde.

BREAKING NEWS: Steven Gerrard is niet gestopt als Engels international in het voetbal, maar volgens een Vietnamese krant is de Engelsman gestopt als cricketer. Weten we dat ook weer.

• Wat een leuk uitje moest worden voor een kleine veertig Paraguayaanse, jonge voetballertjes, is geëindigd in een kleine nachtmerrie. Terwijl zij in de bus onderweg waren naar een jeugdvoetbaltoernooi in Santiago de Chili, werden zij staande gehouden door de Chileense douane. Die ontdekte dat er in de laadruimte van de bus ruim vierhonderd kilo marihuana was verstopt.... Meteen werden alle inzittenden – dus ook de kinderen – opgepakt en ondervraagd. Na vier dagen (!) begrepen de autoriteiten dat de kinderen niets te maken hadden met het drugstransport, waardoor ze werden vrijgelaten. Later werd er wel een 58-jarige Ecuadoriaan aangehouden. Hij wordt er van verdacht de drijvende kracht achter deze 'Paard van Troje-constructie' te zijn. (Het Nieuwsblad)

'De Premier League is een van de meest enerverende competities, maar ik denk dat de ploegen uit de Primera Divisíon de beste spelers van de wereld naar Spanje halen. Dat maakt het nog spannender en ik ben blij dat ik deel uit mag maken van deze competitie.'
• Gareth Bale – de duurste speler (qua transfersom) ter wereld - speelde in de Premier League én de Primera Divisíon, dus hij kan een aardig oordeel vellen over de kwaliteit van beide competities. Volgens de speler van Real Madrid is La Liga de spannendste van de twee, zo antwoordde hij desgevraagd op een persconferentie.

• Terwijl Bale een persconferentie hield, belandde ploeggenoot Cristiano Ronaldo tijdens de Aziatische tour van Real Madrid in een Japans tv-programma. Het leverde bizarre, hilarische en vreemde beelden op, met onder andere:

-          Een enorme erehaag
-          Presentatrices met een verliefde blik
-          Een bos bloemen
-          Een ongemakkelijke Ronaldo naast een levensgrote foto van hem
-          Vreemde fitnessapparaten
-          Commentaar van Ronaldo bij archiefbeelden van zichzelf

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.