Aké en Van Ginkel overleven duel met bizarre verschijning

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Aké en Van Ginkel overleven duel met bizarre verschijning

• We zagen al eens eerder foto's van hem verschijnen, maar wat we nu voorbij zagen komen was wel heel bijzonder… Chelsea werkte zaterdagmiddag een oefenduel met AFC Wimbledon af. Door twee goals van John Terry won de ploeg van José Mourinho (3-2), maar het is maar de vraag of de ervaren verdediger daar nog lang bij stil zal staan. Mogelijk dat hij de duels met Adebayo Akinfenwa (32) wat minder snel zal vergeten. Zijn tegenstander gaat immers door het leven als 'de sterkste voetballer ter wereld'. Wij zouden hem graag een andere bijnaam geven: de zwaarste voetballer ter wereld. Waarom? Bekijk bovenstaande foto eens goed. Klik hier voor meer foto's van Akinfenwa, die het opnam tegen Marco van Ginkel en Nathan Aké.

• Louis van Gaal is een man van de wereld . De inmiddels ex-bondscoach van Oranje zal door al zijn vlieguren heel wat Air Miles bij elkaar gespaard hebben, maar dat geldt niet voor Ander Herrera, de 24-jarige Bask die overkwam van Athletic de Bilbao. Met Manchester United en Van Gaal is Herrera afgereisd naar de Verenigde Staten voor een oefentrip, waarop de Bask verklapte: 'Dat gaat een mooie ervaring worden. Ik ben immers nog nooit Europa uit geweest.' Heel veel extra ervaring zal Herrera niet krijgen… Van Gaal en zijn mannen spelen geen Europees voetbal…

Manchester United is gearriveerd in Los Angeles. Rechts op de achtergrond Louis van Gaal. Foto: Manchester United
Manchester United is gearriveerd in Los Angeles. Rechts op de achtergrond Louis van Gaal. Foto: Manchester United

'Ik voel me goed, ben nu blij met iedere training en kijk niet verder.'
• Voor Holger Badstuber is vrijdag een einde gekomen aan ruim anderhalf jaar blessureleed. In een oefenduel van Bayern München, met de fanclub Red Baroons, vierde hij zijn rentree.  Bij het duel in Memmingen (3-0 zege) speelde de Duitse international 58 minuten voordat hij naar de kant ging en kwam er een einde aan een periode van 584 dagen aan de zijlijn vanwege slepende knieblessures.

• ADO Den Haag-trainer Henk Fraser en Michiel Kramer kunnen voorlopig even niet door één deur. De spits van de Hagenaars werd vrijdag in het oefenduel met FC Eindhoven (1-1) vanwege aanmerkingen op de leiding naar de kant gestuurd. De scheidsrechter kon het af zonder rode kaart, maar Fraser was allesbehalve te spreken over de actie van zijn aanvaller. 'Laten we die idioot daar weghalen', zo luidt de allesbehalve vleiende tekst die te horen is bij de samenvatting van Omroep West. Later zou Fraser aanvullen. 'Hij is juist een van de spelers die naar zijn eigen spel moet kijken. Hij is een van de spelers die echt een slechte beurt heeft gemaakt. Ik ga er nu niet over beginnen, want ik ben nu pissig. Maar hij heeft twee dagen vrij en daarna zie ik hem weer.'

• Het leven van een Egyptische voetballer gaat niet over rozen, weet nu ook Mohamed Salah. De 22-jarige Chelsea-speler moet namelijk vrezen dat hij moet terugkeren naar zijn vaderland om in militaire dienst te gaan. Salah volgde formeel een speciaal educatieprogramma, waardoor hij in het buitenland actief kon zijn, maar de Minister van Onderwijs heeft dat nu ingetrokken. Dit betekent mogelijk dat Salah het leger in moet zodra hij voet zet op Egyptische bodem. De voetbalbond probeert ondertussen een oplossing te vinden voor de linkspoot.

Hatem Ben Arfa is gezien bovenstaande foto iets te zwaar teruggekomen van vakantie. Het leverde hem direct een nieuwe naam op: Fatem Ben Arfa.

'Wanneer je zegt wat je denkt ben je niet arrogant, maar eerlijk.'
Chelsea-manager José Mourinho neemt het op voor Louis van Gaal, die aan de slag gaat bij Manchester United. De Portugees werkte samen met Van Gaal bij Barcelona. (Daily Mail)

• Doelman Tim Howard solliciteert op Twitter openlijk naar een plaats in de formatie van de New York Knicks. Gezien zijn katachtige reflexen op het WK is het niet gek dat de Amerikaan nadenkt over een vervolgstap in zijn carrière.

• Zijn vader maakte furore bij Manchester United, maar Kasper Schmeichel heeft ook wat in zijn mars. Hij komt volgend seizoen met Leicester City uit in de Premier League. Waarschijnlijk als doelman, maar het kan niet uitgesloten worden dat zijn manager hem na deze fantastische omhaal op de training toch maar in de spits zet.

Steven Gerrard is al jaren de aanvoerder van Liverpool, maar bovenstaande video toont aan dat hij ook op twaalfjarige leeftijd al geweldig kon voetballen. Kun jij de jonge Gerrard herkennen?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.