Van Gaal voorlopig zonder ervaren Carrick

Reacties

Manchester United kan bij de start van het nieuwe seizoen niet beschikken over Michael Carrick, die vanwege een blessure aan zijn linkerenkel tien tot twaalf weken uit de roulatie is. Dat maakte de club donderdag bekend.

Van Gaal voorlopig zonder ervaren Carrick

De 32-jarige middenvelder is donderdagochtend al onder het mes gegaan, liet Man Utd weten. De blessure van Carrick is een tegenvaller voor Louis van Gaal, die dezelfde dag werd gepresenteerd als manager van Manchester United.

De 31-voudig international van Engeland is sinds hij in de zomer van 2006 werd overgenomen van Tottenham Hotspur een vaste waarde bij The Mancunians, waar hij afgelopen seizoen tot 29 duels kwam in de Premier League. De middenvelder was daarin één keer trefzeker.

Carrick is een van de kandidaten om de nieuwe aanvoerder van Manchester United te worden. Vanwege het vertrek van Nemanja Vidic is Van Gaal op zoek naar een nieuwe captain, maar haast heeft hij niet. 'De aanvoerdersrol is heel belangrijk voor mij. Ik ga daarover dus geen overhaaste beslissingen nemen.'

'Tot nu toe zijn al mijn spelers kandidaat om aanvoerder te worden', vervolgde Van Gaal. 'Voordat ik iets beslis, moet ik ze allemaal leren kennen. Dat gaat in de komende drie tot vier weken gebeuren. Maar die beslissing kan ook pas over twee maanden vallen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.