Sevilla snakt naar zege op Barça, eenvoudige generale Real

Reacties

De 31ste speelronde in de Primera División gaat zaterdagmiddag om 16.00 uur van start. VI-redacteur Arjan van den IJssel blikt vooruit.

Sevilla snakt naar zege op Barça, eenvoudige generale Real

a

Vanwege de kwartfinale van de Champions League, waarin Atlético Madrid is gekoppeld aan Real Madrid en Barcelona het opneemt tegen Paris Saint-Germain, komt de hele topdrie zaterdag al in actie. De kraker van de 31ste speelronde wordt zaterdag vanaf 20.00 uur afgewerkt in Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán. De twee best presterende ploegen van de laatste weken treffen elkaar: Sevilla en Barcelona. Beide wonnen hun laatste vijf wedstrijden in de Primera División. Maar aan zeker een van die zegereeksen komt een einde in Andalusië.

Dat Sevilla de laatste weken zo uitstekend presteert is opvallend, aangezien de vijf wedstrijden daarvoor slechts vier punten opleverden. Carlos Bacca (foto) is de grote man in de ploeg van trainer Unai Emery. De 28-jarige spits uit Colombia, die in de zomer van 2013 werd overgenomen van Club Brugge, maakte dit seizoen in competitieverband al zeventien doelpunten. Alleen Cristiano Ronaldo (37 doelpunten) en Lionel Messi (33) scoorden meer. Ook Vitolo, die tijdens de vriendschappelijke interland tegen Nederland (2-0 verlies) zijn debuut maakte namens Spanje, is met zes doelpunten en zeven assists erg belangrijk voor de huidige nummer vier.

Barcelona kan dit seizoen geschiedenis schrijven, want de ploeg van trainer Luis Enrique strijdt nog op alle fronten mee. Vier dagen na het bezoek aan Sevilla wacht voor Barça opnieuw een uitduel. Paris Saint-Germain is de tegenstander in de kwartfinale van de Champions League, maar tijdens de heenwedstrijd kunnen de Fransen in ieder geval geen beroep doen op Zlatan Ibrahimovic, David Luiz, Thiago Motta en Marco Verratti. De koploper van Spanje - die op 30 mei in de finale van de strijd om de Copa del Rey aantreedt tegen Athletic de Bilbao - zal eerst aan de bak moeten tegen de Andalusiërs. Van de 71 voorgaande ontmoetingen verloor Barcelona 29 keer, terwijl er 22 overwinningen geboekt werden. De laatste competitienederlaag van de Catalanen op bezoek bij Sevilla dateert echter van 3 maart 2007 toen het onder leiding van trainer Frank Rijkaard met 2-1 verloor. Barça is dus duidelijk favoriet.

Real Madrid hoopt op een misstap van Barcelona, zodat de achterstand van vier punten kan worden verkleind. Zelf neemt de ploeg van trainer Carlo Ancelotti het thuis op tegen Eibar, dat eerder dit seizoen in in eigen huis kansloos verloor: 0-4. Zaterdag moet De Koninklijke het in ieder geval doen zonder Toni Kroos en James Rodríguez. Beiden liepen tijdens de 2-0 zege woensdag bij Rayo Vallecano een schorsing op. Hetzelfde overkwam Cristiano Ronaldo, die tijdens dezelfde wedstrijd zijn driehonderdste doelpunt namens Real maakte. De Portugees kreeg woensdag een gele kaart van scheidsrechter Mario Melero Lopez, die na een overtreding van Antonio Amaya oordeelde dat Cristiano Ronaldo zich had laten vallen. Maar van een schwalbe leek helemaal geen sprake. Sterker nog, de aanvaller had eerder een penalty verdiend. Real ging met succes in beroep tegen de gele kaart en de daaruit voortvloeiende schorsing.

Op papier kent Real dus een eenvoudige generale repetitie voor dinsdag tegen Atlético Madrid, de herhaling van de met 4-1 - na verlenging - gewonnen Champions League-finale van afgelopen seizoen. Sindsdien troffen beide clubs uit de Spaanse hoofdstad elkaar ook al twee keer in de strijd om de Spaanse Super Cup, twee keer in competitieverband en twee keer in het toernooi om de Copa del Rey. Atlético verloor sinds de nederlaag in Lissabon niet meer en zal met een goed gevoel de kwartfinale ingaan. Maar eerst wacht zaterdag nog het bezoek aan nummer zeven Málaga (aftrap 18.00 uur), waar de van Galatasaray gehuurde Nordin Amrabat van de laatste zeven competitiewedstrijden er slechts één in de basis mocht beginnen.

Programma
Real Madrid 11-04
16:00
Eibar
Málaga 11-04
18:00
Atlético Madrid
Sevilla 11-04
20:00
Barcelona
UD Almería 11-04
22:00
Granada
Celta de Vigo 11-04
22:00
Rayo Vallecano
Getafe 12-04
12:00
Villarreal
Espanyol 12-04
17:00
Athletic de Bilbao
Real Sociedad 12-04
19:00
Deportivo La Coruña
Córdoba 12-04
21:00
Elche
Valencia 13-04
20:30
Levante
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.