Atlético slaat aanval Valencia op derde plaats af

Atlético Madrid heeft de aanval van Valencia op de derde plaats in een rechtsreeks gevecht afgeslagen. Atlético gaf weliswaar een 1-0 voorsprong uit handen, maar hield Valencia onder zich op de ranglijst van de Primera División: 1-1.

Atlético zag de marge met Valencia de afgelopen weken vijf punten slinken, waardoor de derde plaats – goed voor directe toegang tot de Champions League – op de tocht kwam te staan. Los Che waren zondagavond echter niet bij machte de inhaalrace te voltooien in een directe confrontatie. De ploeg van trainer Diego Simeone leed weliswaar voor de derde keer in vier duels puntenverlies, maar hield het verschil op één punt.

Wel kwam er een einde aan de sterke thuisvorm van Atlético. Waar het dit jaar in uitwedstrijden al acht punten morste, won het in eigen huis alle vijf de competitieduels. Daar leek tegen Valencia de zesde zege bij te komen, omdat Koke (foto) de bal in de 33ste minuut langs doelman Diego Alves knalde na terugleggen van Tiago. De 23-jarige middenvelder bekroonde daarmee zijn rentree in de basis na een hamstringblessure.

Atlético verzuimde de score echter verder uit te bouwen, zo raakte Tiago van dichtbij de lat. Vervolgens sloeg Valencia in de 78ste minuut nog terug. Atlético-doelman Moya verwerkte een vrije trap van Dani Parejo slecht, Shkodran Mustafi knikte de rebound tegen de touwen. Een late tweede gele kaart voor Javi Fuego (Valencia) veranderde niets meer aan die eindstand. De regerend kampioen ziet de achterstand op koploper Barcelona daardoor groeien tot zeven punten, maar blijft Valencia nog wel voor.