Seedorf wankelt in Rome op rand van de afgrond

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de 29ste speelronde is dat het duel tussen Lazio en AC Milan van zondag (20.45 uur).

Seedorf wankelt in Rome op rand van de afgrond

Lazio

Klassering: zevende plaats (41 punten uit 28 duels)
Vorm: L-W-W-L-W

Lazio stond na het vertrek van sterspeler Hernanes naar Internazionale eind januari in brand. Maar het valt op dat het de Romeinen prima vergaat sinds het vertrek van de Braziliaanse spelverdeler. Uit de afgelopen vier competitieduels  behaalde Lazio negen punten, waardoor het weer helemaal in de race is om kwalificatie voor de Europa League.

Indien Lazio van Milan wint, zijn de Biancocelesti een tegenstander armer in de strijd om Europees voetbal. Het verschil tussen beide clubs groeit naar elf punten bij een Romeinse overwinning, een gat dat gezien de vorm van Milan en het aantal resterende wedstrijden niet meer te overbruggen lijkt. Met kwalificatie voor de Europa League zou Lazio bovendien aan zijn doel voor dit seizoen voldoen.

AC Milan

Klassering: elfde plaats (35 punten uit 28 duels)
Vorm: W-W-L-L-L

De Italiaanse kranten zullen deze week geen goede uitwerking hebben gehad op het humeur van Clarence Seedorf. AC Milan verloor al drie competitiewedstrijden op rij en werd tussendoor door Atlético Madrid geëlimineerd in de Champions League. Voor Italiaanse media was het genoeg reden om de positie van Seedorf, die pas drie maanden in dienst is, onder vuur te nemen. Zelfs Mediaset, het media-imperium van Milan-baas Silvio Berlusconi, doet mee aan de hetze. La Gazzetta dello Sport publiceerde een lijst van tien punten waarop de Nederlandse coach volgens zijn spelers tekortkomt.

De krantenberichten zijn eenduidig: Seedorf móét de komende twee competitiewedstrijden winnen om trainer te blijven van Milan. Een loodzware opgave, niet alleen vanwege de zwakke vorm waarin het elftal verkeert, maar ook vanwege de tegenstanders. Lazio staat zevende en verloor van zijn laatste vijf duels slechts een keer. Volgende week is Fiorentina (vierde) de opponent.

Wisselingen
Wat Seedorfs positie er niet steviger op maakt, is het enorme aantal wisselingen dat de trainer blijft doorvoeren in zijn team. Met andere woorden: de coach lijkt het allemaal zelf ook niet meer te weten. In zijn eerste weken als trainer van de Rossoneri koos de Nederlander telkens voor een systeem met drie aanvallers, maar volgens Italiaanse media overweegt Seedorf daar nu al van af te stappen. Tegen Lazio verschijnen Mario Balotelli en Giampaolo Pazzini waarschijnlijk voor het eerst samen aan de aftrap, wat betekent dat er een van de vleugelspitsen sneuvelt.

Onderlinge historie

Op basis van de historie zou Milan een maatje te groot voor Lazio moeten zijn. Van de 141 onderlinge competitieduels wonnen de Rossoneri er zestig, tegenover slechts 26 Romeinse zeges. Thuis doet Lazio het de afgelopen jaren echter uitstekend tegen Milan. De laatste Milanese zege op bezoek bij de club uit Rome dateert van 8 november 2009, toen het 1-2 werd door doelpunten van Alexandre Pato, Thiago Silva (doelpunt en eigen doelpunt). Seedorf stond toen in de basis bij de Rossoneri. (Reon Boeringa)

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
09/09/2011 AC Milan - Lazio 2-2 Serie A
01/02/2012 Lazio - AC Milan 2-0 Serie A
20/10/2012 Lazio - AC Milan 3-2 Serie A
02/03/2013 AC Milan - Lazio 3-0 Serie A
30/10/2013 AC Milan - Lazio 1-1 Serie A

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.