Scolari en Neymar weten: 'De tijd is rijp voor Brazilië'

Reacties

Een kleine dag voordat Brazilië het WK opent tegen Kroatië, stelt bondscoach Luiz Felipe Scolari de natie gerust. 'Dit wordt ons WK.'

Scolari en Neymar weten: 'De tijd is rijp voor Brazilië'

Op een persconferentie een kleine dag voor de openingswedstrijd in eigen land, schoof de keuzeheer samen met wonderkind Neymar aan om de massaal toegestroomde pers te woord te staan. De Braziliaanse voetbalfans die een hoopvolle boodschap verwachtten, werden allerminst teleurgesteld.

'Tegen alle Brazilianen wil ik zeggen: de tijd is daar. Dit wordt ons WK', klonk het vol vertrouwen uit de mond van Scolari. 'Er zijn zeven stappen richting de wereldtitel. Maar we moeten ons bezig houden met de eerste stap, we kunnen niet meteen naar de laatste stap springen. Na Kroatië zijn er nog zes stappen te gaan', rekende de man - die in 2002, toen Brazilië voor het laatst wereldkampioen werd, ook al trainer was - voor.

Neymar, de man die volgens heel Brazilië de sleutel tot de titel in handen heeft, was het met zijn trainer eens. 'De tijd is rijp. We hopen allemaal dat deze laatste dag voor het WK snel voorbij gaat. Ik ben nerveus, maar ook verschrikkelijk blij dat ik nu sta op het podium waar zo veel mensen willen staan. Ik wil de droom van mijn teamgenoten, en van alle Brazilianen, in vervulling laten komen: wereldkampioen worden.'

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.