Neymar geeft visitekaartje af tegen Panama

Panama heeft Brazilië enige stof tot nadenken gegeven, al werd met Neymar in de hoofdrol een flinke nederlaag geleden in Goiania (4-0).

Panama, de nummer 35 van de FIFA-ranglijst, bood in de eerste helft goed partij aan het stroef spelende Brazilië. Ook na rust liet de ploeg van bondscoach Hernan Gomez zich niet onbetuigd, al maakte de ploeg van Felipe Scolari een beduidend beter indruk dan voor rust. Het resultaat was uiteindelijk ook een nederlaag voor Panama.

Het Braziliaanse succes was de verdienste van Neymar. De aanvaller van Barcelona bewees halverwege de eerste helft zijn waarde als vrije-trappenspecialist. Met gevoel krulde hij de bal van twintig meter over de muur en buiten bereik van keeper Oscar Emilio in het Panamese doel.

Koud begonnen aan de tweede helft toonde Neymar zijn kwaliteit als aangever. Met een fraai hakje zette hij Hulk vrij voor het Panamese doel. De aanvaller maakte dankbaar gebruik van de kans om de score naar 3-0 op te voeren. Kort voor rust had Dani Alves de marge al verdubbeld.

Door zijn bijdrage aan het succes tegen Panama bevestigde Neymar zijn indrukwekkende cijfers als Braziliaans international: in 48 interlands scoorde hij 31 keer en tekende hij 21 keer voor de assist.

Neymar stond met een pass op invaller Maxwell ook aan de basis van het laatste doelpunt in Goiania. Willian, tien minuten na zijn entree, bepaalde de eindstand ruim een kwartier voor het einde op 4-0.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.