Neymar tilt productie in loopbaan naar 200 doelpunten

Reacties

Neymar droeg dinsdagavond met één doelpunt bij aan een simpele 4-0 oefenzege van Brazilië op Panama. De sterspeler van de Seleção tilde de productie in zijn loopbaan daarmee naar exact tweehonderd goals.

Neymar tilt productie in loopbaan naar 200 doelpunten

Dat aantal mag in twee opzichten bijzonder worden genoemd. Neymar had namens Santos, Barcelona en de Braziliaanse jeugdploegen en A-selectie slechts 340 wedstrijden nodig voor die mijlpaal. Bovendien is de aanvaller nog altijd pas 22 jaar.

Bij de tweehonderd doelpunten zijn ook de goals gerekend die Neymar in vriendschappelijke duels voor Santos en Barcelona maakte. Dat zijn er in totaal vier (twee voor Santos en twee voor Barcelona). Als we louter kijken naar de officiële wedstrijden van Neymar voor club en land, dan staat hij momenteel op 196 goals in 331 duels.

Neymar liet tegen Panama zijn 31ste interlandgoal aantekenen voor Brazilië. Daarmee staat hij op de rand van de toptien van de eeuwige topscorerslijst. De komende weken kan de aanvaller zich aardig opwerken op die lijst. Zo is hij nog maar drie goals verwijderd van het aantal van Rivaldo, die met 34 interlandgoals de vijfde plaats in dat klassement bezet.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.