Duizelingwekkende cijfers voor Neymar in Seleção

Reacties

Neymar speelt donderdagavond in de openingswedstrijd van het WK tegen Kroatië zijn vijftigste interland voor Brazilië. Na 49 duels kan de pas 22-jarige sterspeler al ongekende cijfers overleggen.

Duizelingwekkende cijfers voor Neymar in Seleção

Neymar was na 49 optredens voor de Seleção al goed voor 31 doelpunten en leverde bovendien ook al 21 assists. Vergeleken met de grootste Braziliaanse topschutters uit het verleden hoeft hij alleen Pelé, Ronaldo en Zico voor zich te dulden.

Pelé, Braziliaans topscorer aller tijden met 77 doelpunten, maakte er 51 na de eerste 49 van zijn 92 interlands. Ronaldo en Zico volgen met elk 34 treffers. Andere voormalige topspelers als Rivaldo, Bebeto en Ronaldinho kunnen niet tippen aan de huidige productie van Neymar.

Hoe indrukwekkend de kale cijfers van Neymar ook zijn, feit is dat hij tot dusverre veelal in onbeduidende oefeninterlands in actie kwam, mede vanwege het feit dat Brazilië als gastheer van het aanstaande WK geen kwalificatieduels hoefde af te werken. Slechts negen van zijn 49 wedstrijden hadden een competitief karakter.

In die duels toonde Neymar zich wél van zijn beste kant: hij maakte zes doelpunten en bereidde er twee voor. Het hoogtepunt was de finale van de Confederations Cup tegen wereldkampioen Spanje op 30 juni 2013, waarin Brazilië schitterde en met 3-0 zegevierde, mede door één doelpunt van de vaak ongrijpbare Neymar.

Neymar begint donderdag (na eerdere deelnames aan de Copa América en de Confederations Cup) aan zijn derde grote toernooi en aan zijn eerste WK-eindronde. Met name op eigen bodem voelt de aanvaller zich thuis: met de Seleção verloor hij nog geen enkel thuisduel: veertien zeges en drie gelijke spelen.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.