'Tegen betere ploeg waren we in de problemen gekomen'

Brazilië won dinsdag met 4-0 van Panama, maar bondscoach Luiz Felipe Scolari is niet tevreden na de vriendschappelijke interland.

'Vandaag ging het best aardig, maar ik eis meer van mijn spelers', reageerde Scolari. 'We hadden moeite met de omschakeling in de eerste twintig minuten. Tegen een betere ploeg waren we misschien in de problemen gekomen. Aan het eind van de eerste helft liep het echter beter en dat niveau hielden we vast in de tweede helft. We waren meer in beweging en bleven langer in balbezit.'

Neymar opende uit een vrije trap de score en was ook bij twee andere doelpunten betrokken. Scolari stak na de wedstrijd dan ook de loftrompet over de Barcelona-aanvaller. 'Hij is iemand die elke dag iets anders bedenkt. Neymar kan uitstekend improviseren, is snel en wendbaar. Omdat hij in de slotfase van het seizoen geblesseerd was, liet ik hem negentig minuten staan.'

Vrijdag oefent Brazilië nog tegen Servië en als het aan Scolari ligt komt zijn ploeg dan beter voor de dag, al maakt hij zich geen zorgen. 'We blijven rustig, want we komen er wel.' Donderdag 12 juni begint het WK voor de Seleçao, dat dan het WK opent tegen Kroatië. Ook Kameroen en Mexico maken deel uit van Groep A.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.