Schier ongrijpbare prooi Real Madrid moet nu zelf jagen

Reacties

De 27ste speelronde in de Primera División gaat vrijdag om 20.45 uur van start met het duel tussen Valencia en Deportivo La Coruña. VI-redacteur Dolf van Aert blikt vooruit.

Schier ongrijpbare prooi Real Madrid moet nu zelf jagen

Exact 127 dagen stond Real Madrid aan kop van de Primera División. Sinds 1 november 2014 bezetten de mannen van trainer Carlo Ancelotti de bovenste plaats, om die vervolgens vier maanden, zes dagen en twintig uur vast te houden. Tot vorig weekend. De in ieder geval voorlopige troonsafstand van De Koninklijke werd zaterdag door de 1-0 nederlaag bij Athletic de Bilbao al aangekondigd, een dag later maakte Barcelona deze met een 6-1 zege op Rayo Vallecano officieel. De wisseling van de wacht betekende een tastbaar gevolg van het geworstel van Real Madrid.

Daar wees de situatie eind 2014 nog helemaal niets op. De Madrilenen noteerden een recordreeks van 22 (!) overwinningen aan een stuk, waarmee onder meer het WK voor clubteams werd gewonnen: na de Champions League alweer de tweede grote prijs in korte tijd. In het nieuwe jaar kwam de klad er evenwel in. Valencia beëindigde de reeks in januari, stadgenoot Atlético knikkerde de miljoenenploeg uit de beker en de laatste weken bleven ook Villarreal (1-1) en Athletic de Bilbao (1-0) in competitieverband overeind.

Het voorlopige dieptepunt volgde dinsdag, toen Schalke 04 in de achtste finale van de Champions League won in Estadio Santiago Bernabéu (3-4). Real bereikte desondanks 'gewoon' de kwartfinale, maar het bleek voor voorzitter Florentino Pérez voldoende aanleiding om op een speciale persconferentie zijn vertrouwen in Ancelotti uit te spreken. En zoals iedereen die de voetballerij een beetje kent: dan is er stront aan de knikker. De nog niet zo lang geleden majestueuze en schier ongrijpbare prooi moet nu zelf gaan jagen. En die rol maakt onrustig.

Een week voor El Clásico in Camp Nou is Real er alles aan gelegen de stijgende lijn weer in te zetten. Dat moet het in eigen huis doen tegen het voor lijfsbehoud knokkende Levante, Barça gaat op zijn beurt op bezoek bij nummer veertien Eibar. Voor nummer drie Atlético wacht een tripje naar Espanyol, terwijl nummer vier Valencia vrijdagavond om 20.45 uur de speelronde opent bij Deportivo La Coruña.

Bij laatstgenoemd affiche gaan de gedachten van de Depor-fans direct terug naar 1993/94. Een overwinning in het eigen Riazor op Valencia zou destijds genoeg zijn om de allereerste landstitel ooit in de wacht te slepen. Bij een 0-0 stand kreeg de thuisploeg vlak voor tijd een penalty, maar Miroslav Djukic verzuimde het cadeautje uit te pakken. Omdat het 0-0 bleef en concurrent Barcelona tegelijkertijd met 5-2 won van Sevilla, liep Deportivo de titel op doelsaldo mis. (Dolf van Aert)

Programma
Valencia 13-03
20:45
Deportivo La Coruña
Espanyol 14-03
16:00
Atlético Madrid
Eibar 14-03
18:00
Barcelona
Rayo Vallecano 14-03
20:00
Granada
Málaga 14-03
22:00
Córdoba
UD Almería 15-03
12:00
Villarreal
Celta de Vigo 15-03
17:00
Athletic de Bilbao
Sevilla 15-03
19:00
Elche
Real Madrid 15-03
21:00
Levante
Getafe 16-03
20:45
Real Sociedad
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.