Schalke roept met eerste zege Leverkusen halt toe

Schalke 04 heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. In Gelsenkirchen werd het tot vandaag nog schadevrije Bayer Leverkusen met 2-0 aan de kant gezet.

Schalke roept met eerste zege Leverkusen halt toe

Na drie duels was de stemming in de twee kampen volstrekt tegenstrijdig. Schalke verzamelde pas een puntje en mist bovendien de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar. Leverkusen maakte indruk door de eerste drie competitie-optredens te winnen.

Vanwege de slechte prestaties was Schalke aan nieuw bloed toe. Zodoende maakten Kevin-Prince Boateng en Dennis Aogo, zij kwamen respectievelijk over van AC Milan en Hamburger SV, hun debuut.

Boateng was bij zijn terugkeer op de Duitse velden, hij speelde eerder voor Borussia Dortmund en Hertha BSC, dicht bij een treffer. Jefferson Farfán zag hoe zijn vrije trap geschampt werd door de middenvelder en uiteindelijk via Marco Höger in het doel verdween. De goal viel na een half uur.

Omdat Schalke de tiende tegentreffer van dit seizoen wist te voorkomen in de tweede helft en Farfán uit een strafschop de eindstand op 2-0 bepaalde, heeft trainer Jens Keller de druk op zijn functioneren enigszins kunnen verminderen.

Voor Leverkusen is de nederlaag een domper. Bij een zege was immers de koppositie ingenomen, aangezien SC Freiburg kampioen Bayern München dinsdag op 1-1 hield. Borussia Dortmund is in de Duitse Bundesliga nog de enige ploeg zonder averij. Die club staat nog wel op drie wedstrijden en gaat zondag op bezoek bij Eintracht Frankfurt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen