PSV-beul Boateng met Schalke de Champions League in

Twee dagen na PSV te hebben uitgeschakeld maakt Kevin-Prince Boateng de overstap van AC Milan naar Schalke 04. Clubs en speler hebben een akkoord.

PSV-beul Boateng met Schalke de Champions League in

Schalke 04 is met AC Milan tot een vergelijk gekomen over een transfersom voor Boateng, die in San Siro nog tot medio 2015 onder contract staat. Met de overgang is een bedrag gemoeid van twaalf miljoen euro. De 26-jarige middenvelder moet nog een medische keuring ondergaan om zijn driejarige contract te tekenen.

'We zijn ook met de speler persoonlijk akkoord en zeer gelukkig dat deze transfer rond is gekomen', zei bestuursvoorzitter Clemens Tönnies van Schalke. 'Het is precies de versterking die we nodig hebben en onszelf hadden gewenst.'

Voor Boateng, die woensdag twee keer scoorde tegen PSV, wordt Schalke 04 zijn derde Duitse club. Eerder kwam de in Berlijn geboren Ghanese international uit voor Hertha BSC en Borussia Dortmund. Sinds 2010 speelt hij voor AC Milan.

De wedstrijd tegen PSV, waarin kwalificatie voor de Champions League werd afgedwongen, is voorlopig zijn laatste geweest in Italiaanse dienst. Boateng vervolgt vanaf medio september met Schalke 04 zijn avontuur op het belangrijkste Europese podium.

Versoepeld
De Europese voetbalbond UEFA heeft de regels betreffende het uitkomen voor twee verschillende clubs in dezelfde Europese competitie versoepeld. Enkele jaren terug mocht een speler, die voor club A in de voorronde van de Champions League was uitgekomen, niet meer voor club B in de groepsfase spelen.

De UEFA heeft tegenover Voetbal International bevestigd dat dit niet meer het geval is, waardoor Boateng gewoon in actie kan komen in de Champions League. In de groepsfase neemt Schalke 04 het op tegen Chelsea, FC Basel en Steaua Boekarest.

 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen