PSV verliest bij AC Milan en kan Champions League vergeten

Door een 3-0 nederlaag bij AC Milan grijpt PSV naast een ticket voor de groepsfase van de Champions League. In San Siro sloegen de Italianen wél toe wanneer dat nodig was, waar de jonge ploeg van trainer Phillip Cocu enkele fraaie kansen om zeep hielp.

PSV verliest bij AC Milan en kan Champions League vergeten

Net als bij het 1-1 gelijkspel van acht dagen geleden kwam PSV fris uit de startblokken. Een kopbal van Tim Matavz werd moeizaam verwerkt door AC Milan-doelman Christian Abbiati en illustreerde de aanvalslust van PSV. Maar net als in Eindhoven bleek AC Milan bij de eerste de beste aanval dodelijk. Kevin-Prince Boateng kon vanaf twintig meter met een harde schuiver, die nog door de benen van Karim Rekik ging, de score openen. Goalie Jeroen Zoet kreeg zijn vingertoppen tegen de bal, maar kon een treffer niet voorkomen.

Mario Balotelli feliciteert Kevin-Prince Boateng met zijn openingsdoelpunt, Joshua Brenet baalt.
Mario Balotelli feliciteert Kevin-Prince Boateng met zijn openingsdoelpunt, Joshua Brenet baalt.

Voor rust kregen beide ploegen nog kansen op de tweede treffer van de avond. Adam Maher vond Abbiati op zijn weg met een fraaie volley en vlak voor rust belandde een voorzet van Jetro Willems bovenop de lat. Op dat moment had het al wel 2-0 kunnen staan. Stephan El Shaarawy zag zijn inzet, een harde knal, net aan de verkeerde kant van de doellijn stuiteren na te zijn teruggekomen van de onderkant van de lat.

Direct na de onderbreking kreeg PSV-captain Georginio Wijnaldum, die voldoende hersteld was van zijn enkelblessure om in de basis te starten, dé kans op de gelijkmaker. Hij had de nodige tijd om een hoek uit te kiezen, maar schoot de bal tegen het lichaam van Abbiati aan.

Het bleek een dure misser van Wijnaldum, want na een waarschuwingsschot van El Shaarawy bleek Milan opnieuw uiterst effectief. Bij een corner verlengde Philippe Mexès de bal tot bij Mario Balotelli, die alert reageerde en de bal binnen kon tikken.

De twee doelpuntenmakers.
De twee doelpuntenmakers.

Ondanks aandringen van PSV liep Milan door een goal van Boateng nog uit naar 3-0, waardoor PSV net als in de eerdere onderlinge confrontaties met Milan in 1993, april 2005 en oktober 2005 zonder treffers bleef. Bij Milan stond Nigel de Jong negentig minuten op het veld en bleef Urby Emanuelson de hele wedstrijd op de bank.

Het AC Milan van de nog steeds onder flinke druk staande Massimiliano Allegri zal donderdag horen aan wie het gekoppeld wordt in de groepsfase van het miljoenenbal, terwijl PSV het moet doen met Europa League-deelname als troostprijs. Die loting heeft vrijdag plaats. Omdat PSV in het honderdjarig jubileumjaar verstoken blijft van Champions League-voetbal, blijft de deelname in het seizoen 2008/09 nog altijd de laatste.

Matchwinner Kevin-Prince Boateng.
Matchwinner Kevin-Prince Boateng.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen