PSV moet op zoek naar uniek doelpunt in San Siro

PSV moet woensdagavond in de uitwedstrijd tegen AC Milan een unieke prestatie leveren om zicht te houden op de groepsfase van de Champions League.

PSV moet op zoek naar uniek doelpunt in San Siro

De Eindhovenaren bleven in drie eerdere uitduels met de Rossoneri telkens verstoken van een doelpunt. En juist een treffer is noodzakelijk voor de formatie van trainer Phillip Cocu om überhaupt nog kans te kunnen maken op deelname aan het miljoenenbal.

De heenwedstrijd in Eindhoven eindigde vorige week dinsdag in 1-1. PSV weet dus dat het zonder doelpunt in Milaan sowieso genoegen zal moeten nemen met een plek in de groepsfase van de Europa League.

PSV stond op 21 april 1993 voor het eerst tegenover AC Milan in San Siro. Dat groepsduel in de Champions League eindigde destijds in een klinische 2-0 zege voor de Italianen. Ook twaalf jaar later, op 26 april 2005, had PSV met 2-0 het nakijken in de heenwedstrijd van de halve finale in de Champions League.

Enkele maanden later - om precies te zijn op 19 oktober 2005 - leverde ook het derde uitduel met AC Milan geen Eindhovense treffer op. Beide clubs sloten dat CL-groepsduel af zonder doelpunten (0-0). Zodoende wacht PSV al 270 minuten op een goal in San Siro.

Beeld van oktober 2005, de meest recente CL-ontmoeting in San Siro tussen AC Milan en PSV.
Beeld van oktober 2005, de meest recente CL-ontmoeting in San Siro tussen AC Milan en PSV.

AC Milan stond in het eigen San Siro in totaal acht keer tegenover een Nederlandse club: behalve tegen PSV kwamen ook Feyenoord, Ajax en Roda JC Kerkrade ooit op bezoek. De totaalbalans spreekt met vijf zeges , één gelijkspel en twee nederlagen in het voordeel van de grootmacht uit Milaan.

Opvallend is dat het voor Nederlandse clubs lastig is gebleken te scoren in San Siro. Alleen Ajax (vier goals) en Roda JC (één) slaagden daarin. Namens de Amsterdammers scoorden Toby Alderweireld, Demy de Zeeuw, Steven Pienaar en Jari Litmanen ooit uit tegen Milan in San Siro, terwijl Mark Luijpers dat flikte namens Roda JC.

In totaal bleven Nederlandse clubs in vijf van hun acht uitduels met AC Milan in de beroemde voetbaltempel verstoken van een doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen