Boateng: 'Mijn goals tegen PSV waren het afscheidscadeau'

Kevin-Prince Boateng is zielsgelukkig met zijn overgang van AC Milan naar Schalke 04. De kersverse ploeggenoot van Klaas-Jan Huntelaar maakt mogelijk zaterdag al zijn debuut in het duel met Bayer Leverkusen.

Boateng: 'Mijn goals tegen PSV waren het afscheidscadeau'

De 26-jarige middenvelder verliet AC Milan, dat tien miljoen euro overhield aan zijn transfer. Hij tekende bij zijn rentree op de Duitse velden voor vier jaar. Eerder kwam Boateng, die werd geboren in Berlijn, uit voor Hertha BSC en Borussia Dortmund. In het buitenland verdedigde hij de clubkleuren van Tottenham Hotspur, Portsmouth en dus Milan.

'De Bundesliga is de beste competitie van de wereld en de beste spelers spelen hier', vertelt de negenvoudig Ghanees international. 'Ik ben dolgelukkig weer thuis te zijn.'

Als laatste daad voor de Rossoneri had Boateng woensdag met twee goals een groot aandeel in het versperren van de weg naar de Champions League voor PSV. Milan won in San Siro met 3-0, waar het in Eindhoven nog op 1-1 was blijven steken.

'Woensdag heb ik Milan mijn afscheidscadeautje gegeven. Daarmee wil ik de club en iedereen eromheen bedanken voor drie geweldige jaren. Sinds donderdag zit ik al met mijn hoofd bij Schalke. Daar focus ik me nu op.'

Boateng moet bij Schalke proberen te zorgen voor een opleving. Uit de eerste drie duels werd slechts één punt gepakt. Door zijn transfer mist Boateng de Champions League-duels met Ajax, Barcelona en Celtic met wie AC Milan is ingedeeld. Schalke neemt het in het miljoenenbal op tegen Chelsea (Eng), Steaua Boekarest (Roe) en FC Basel (Zwi). Boateng mag voor de Duitsers uitkomen in het miljoenenbal.

Saillant is overigens dat Boateng in de Duitse competitie zijn broer Jérôme Boateng van Bayern München tegen het lijf zal lopen. In tegenstelling tot Kevin-Prince koos de verdediger van de Duitse landskampioen voor de Duitse nationale ploeg. Zijn broer komt voor Ghana uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen