SC Heerenveen kan Van Basten geen salarisverhoging geven

Reacties

Hans Vonk, de nieuwe manager voetbalzaken van SC Heerenveen, heeft als eerste belangrijke taak de contractverlenging van trainer Marco van Basten af te ronden. Deze week reist de oud-doelman daarvoor naar het trainingskamp van de Friezen in Portugal om te onderhandelen.

SC Heerenveen kan Van Basten geen salarisverhoging geven

Dat zal nog niet meevallen, de Eredivisionist zit financieel in zwaar weer. De club kampt met een begrotingsgat en betaalt de hoofdcoach nu al een aanzienlijk salaris. Van Basten heeft een basisloon van 400 duizend euro en krijgt per gewonnen wedstrijd ook nog een premie van zesduizend euro.

Inclusief de pensioenlasten is de club een slordige zes ton per jaar kwijt aan Van Basten (foto). Een salarisverhoging, waar zijn zaakwaarnemer na twee dienstjaren en de huidige vijfde plaats op de ranglijst ongetwijfeld om zal gaan vragen, is niet echt verantwoord. Interim-voorzitter Gaston Sporre vertelde eerder dit seizoen dat Heerenveen wekelijks een ton verliest. De komende periode zullen bovendien sponsors pro forma opzeggen.

Gezien het huidige economische klimaat is de verwachting dat veel bedrijven in eerste instantie zullen opzeggen en pas later bekijken of ze volgend seizoen nog sponsor willen zijn. Intern wordt rekening gehouden met een bedrag van 2,3 miljoen euro aan opzeggingen. Wel is het natuurlijk goed mogelijk dat sponsors later alsnog weer aansluiten, maar in de besprekingen met Van Basten kan hiermee vooralsnog niet op worden vooruitgelopen.

Lees in VI nr. 2 een uitgebreid interview met de nieuwe manager voetbalzaken Hans Vonk. Bestel hier de nieuwe editie.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.