Van Basten wil aanblijven als trainer van SC Heerenveen

Hoewel de presentatie van een nieuw bestuur bij SC Heerenveen voor de derde keer is uitgesteld, zal de nieuwe technisch directeur over enkele weken al gewichtige beslissingen moeten nemen. Hans Vonk is de enige overgebleven kandidaat voor de functie en zijn belangrijkste eerste besluit zal zijn of de club het contract met trainer Marco van Basten (foto) verlengt.

Van Basten wil aanblijven als trainer van SC Heerenveen

De coach, bezig aan zijn tweede seizoen bij Heerenveen, heeft tijdens een sponsorbijeenkomst van de Ondernemers Sociëteit Sportclub Heerenveen (OSS H) in Franeker in elk geval aangegeven graag bij de Eredivisionist te willen blijven. Van Basten zei daar ook het heel goed naar zijn zin te hebben bij SC Heerenveen en dat hij op korte termijn niet de ambitie heeft om naar het buitenland te gaan.

De ex-bondscoach vertelde verder openlijk dat hij inmiddels een eerste gesprek heeft gehad met clubicoon Riemer van der Velde. De erevoorzitter was samen met voormalig trainer Foppe de Haan door interim-directeur Gaston Sporre voorlopig teruggehaald voor technische zaken, totdat een technisch directeur is benoemd. Van Basten zei te verwachten dat er snel een vervolggesprek zal komen, maar dat de liefde duidelijk van twee kanten moet komen.

Hoewel de beslissing voor verlenging van het contract van Van Basten niet in handen ligt van Sporre, liet de interim-directeur zich een paar weken geleden heel nadrukkelijk uit over dit onderwerp. Sporre zei dat SC Heerenveen zich niet de luxe kan permitteren om te lang te wachten met de contractverlenging. Volgens hem heeft Van Basten alles in huis wat SC Heerenveen nodig heeft.

Lees meer over de toekomst van Van Basten en de bestuurlijke crisis bij SC Heerenveen in de nieuwe editie van Voetbal International. Klik hier om VI nr. 47 te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen