SC Heerenveen ziet in Vonk de nieuwe technisch directeur

Hans Vonk is de eerste kandidaat om Johan Hansma op te volgen als technisch directeur bij SC Heerenveen. De ex-doelman keepte in negen seizoenen 267 wedstrijden voor de club uit Friesland.

SC Heerenveen ziet in Vonk de nieuwe technisch directeur

Vonk, momenteel teammanager bij AZ, is benaderd door de onderzoekscommissie onder leiding van Jos Vaessen en Lense Koopmans. Bovendien was er al een eerste oriënterend gesprek. Vonk zou in de nieuw te vormen one-tier-board de post voetbalzaken moeten krijgen.

Een aantal maanden geleden had Vonk nog weinig trek in een directiefunctie bij SC Heerenveen. Destijds zei de ex-keeper tegen VI dat hij zichzelf over vijf jaar wel als algemeen directeur zag. 'Op termijn wil ik ook wel naar Heerenveen, maar nu niet. Alsjeblieft zeg. Het is schrijnend wat daar gebeurt. Het is goed dat ze nu schoon schip maken, maar er moet veel gebeuren. Voorlopig zit ik hier goed. Bij AZ kan ik het vak ook het beste leren.'

Nu de organisatie is opgeschoond en interim-directeur Gaston Sporre de rust bij SC Heerenveen heeft teruggebracht, is het duidelijk een ander verhaal voor Vonk.

De geboren Zuid-Afrikaan heeft aangegeven een en ander te willen terugkoppelen naar AZ, maar er komt sowieso een vervolggesprek tussen Vonk en SC Heerenveen. Hoewel hij duidelijk de eerste kandidaat is, heeft de onderzoekscommissie meerdere namen op het lijstje. Met die kandidaten zal ook een gesprek volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen