Kans op aanblijven Van Basten bij Heerenveen weer groter

De kans dat Marco van Basten ook komend seizoen bij SC Heerenveen op de bank zit, is toegenomen. De trainer heeft een goed gesprek gehad met de technisch adviseurs Foppe de Haan en Riemer van der Velde en bij dat onderhoud zat ook interim-bestuurder Gaston Sporre.

Kans op aanblijven Van Basten bij Heerenveen weer groter

'Gaston heeft gezegd dat we Marco met respect moeten behandelen en dat zijn wij wel met hem eens', zegt De Haan. 'In het hele moeilijke bestuurlijke gedoe is Marco rustig gebleven en heeft hij het sportief goed gedaan. In januari volgt er een vervolggesprek en dan zal wel worden besloten of beide partijen met elkaar door willen. Wij staan er in elk geval niet negatief in.'

Vorige maand had de 49-jarige coach al aangegeven in elk geval graag bij de Eredivisionist te willen blijven. Van Basten zei toen ook dat hij, ondanks zijn aflopende contract, op korte termijn niet de ambitie heeft om naar het buitenland te gaan. De Friese club staat momenteel achtste in de Eredivisie en heeft bovendien nog een wedstrijd (woensdag bij ADO Den Haag) in te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen