Van Basten wimpelt belangstelling uit Turkije resoluut af

Marco van Basten heeft belangstelling uit Turkije resoluut naast zich neergelegd. Eskisehirspor-presidentskandidaat Mesut Hoscan had graag willen stunten met diens komst, maar kreeg deze week te horen dat de huidige trainer van SC Heerenveen geen trek had in een dienstverband bij de nummer acht van de Süper Lig.

Van Basten wimpelt belangstelling uit Turkije resoluut af

Het in het westen van Turkije gelegen Eskisehirspor haalde twee seizoenen geleden al eens de nieuwskolommen met het aantrekken van de Braziliaanse verdediger Dedé van Borussia Dortmund.

Es-Es schurkt de laatste jaren tegen de Turkse top aan en wil zijn positie graag verstevigen. Na de vijfde plaats in het seizoen 2011/12 eindigde het deze jaargang op de achtste plaats in de eindrangschikking.

Ook speelde de club afgelopen seizoen voor het eerst in 37 jaar weer Europees voetbal. In de tweede voorronde van de Europa League schakelde Eskisehirspor het Schotse St. Johnstone uit. In de ronde daarop bleek Olympique Marseille een maatje te groot.

Overigens is de belangstelling voor Van Basten geheel in lijn met de ontwikkelingen in het Turkse voetbal. Onlangs verbaasde Sivasspor al door voormalig topvoetballer Roberto Carlos, hij kwam jarenlang uit voor Real Madrid, aan te stellen als trainer.

Tot voor kort was hij werkzaam als onder meer technisch directeur van FC Anzhi, waar Guus Hiddink zijn contract verlengde. Als speler was Roberto Carlos eerder actief in Turkije voor Fenerbahçe. (Süleyman Öztürk)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen