Van Basten: 'Ooit hoop ik trainer te zijn in Italië, bij Milan'

SC Heerenveen-trainer Marco van Basten heeft in een interview met Sky Italia toegegeven ooit bij AC Milan op de bank te willen zitten. Ook gaat hij in op de situatie van Maarten Stekelenburg bij AS Roma en het vertrek van Wesley Sneijder bij Internazionale.

Van Basten: 'Ooit hoop ik trainer te zijn in Italië, bij Milan'

'Ik werk er hard aan om op een dag trainer te zijn in Italië, bij AC Milan', zegt Van Basten, die tussen 1987 en 1995 (op onderstaand beeld met zijn toenmalige ploeggenoten Frank Rijkaard en Ruud Gullit) onder contract stond bij Milan. 'Daar zou ik ook graag trainer willen worden. Ik heb daar m'n vrienden en ken de club goed.'

Wel vindt Van Basten dat Italië achterop raakt bij de andere Europese topcompetities. 'Alleen Juventus heeft nu bijvoorbeeld een modern stadion. In mijn tijd zat San Siro (stadion van Milan, red.) altijd vol. Het was geweldig. Maar nu stapelen de problemen zich op met het gokschandaal, slechte scheidsrechters en oude stadions.' Inmiddels hebben verschillende clubs aangekondigd een nieuw onderkomen te willen bouwen. Ook AS Roma, de club van doelman Maarten Stekelenburg, heeft dergelijke plannen. 'Maar ik kan niet begrijpen hoe ze Stekelenburg daar uit de basis kunnen laten. Hij is de beste keeper van Nederland. En ik weet ook niet waarom Inter zo graag van Sneijder af wilde', neemt Van Basten geen blad voor de mond.

WarmOverigens houdt Milan de banden met Van Basten warm. Eind november was hij nog te gast in San Siro bij de topper tegen Juventus. Toen liet hij de optie om trainer te worden in Milan ook al open, maar was hij wel voorzichtig. 'Ik voel me nog niet klaar voor de functie van hoofdcoach van Milan. Ik ben nu trainer van Heerenveen en wil me nog verder ontwikkelen', aldus San Marco destijds.

Mocht Van Basten ooit trainer van Milan worden, dan werkt hij naar eigen zeggen graag samen met Mario Balotelli, die deze winter van Manchester City overkwam. 'Ik zou hem graag trainen. Maar misschien komt hij wel naar Heerenveen', sluit de 48-jarige Utrechter het gesprek met Sky Italia af met een knipoog.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen