Balotelli met debuutgoal in voetsporen van Van Basten

Mario Balotelli heeft niet lang nodig gehad om van zich te doen spreken bij AC Milan. In zijn debuutwedstrijd tegen Udinese schoot hij al na 25 minuten raak.

Balotelli met debuutgoal in voetsporen van Van Basten

Balotelli, die deze week voor twintig miljoen euro overkwam van Manchester City, mocht bij de Milanezen in de basis beginnen omdat Giampaolo Pazzini (die aanvankelijk zou starten) op het laatste moment afhaakte.

Tegen Udinese profiteerde Balotelli van goed doorgaan door Stephan El Shaarawy. Enigszins gelukkig viel de bal voor de voeten van het enfant terrible, waarna hij hard uithaalde en de korte hoek vond. Vervolgens vierde hij zijn treffer op geheel karakteristieke wijze: met de armen in de breedte zonder verder veel te juichen.

Balotelli, die ook bij de Italiaanse selectie zit voor de oefeninterland van woensdag tegen Oranje, treedt met een doelpunt in zijn debuutwedstrijd in de voetsporen van enkele illustere voorgangers. Ook Marco van Basten, Andrei Shevchenko en Oliver Bierhoff begonnen ooit zo succesvol aan hun Milan-tijdperk.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen