Salman gaat strijd aan met vijf andere FIFA-kandidaten

Reacties

Op de deadlinedag van de FIFA-verkiezing van 26 februari heeft ook Sheikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa zich officieel gemeld als kandidaat. De voorzitter van de Aziatische voetbalbond (AFC) is de zesde potentiële opvolger van scheidend president Sepp Blatter.

Salman gaat strijd aan met vijf andere FIFA-kandidaten

Salman steunde aanvankelijk het bid van Michel Platini, maar besloot na de schorsing van negentig dagen van de UEFA-voorzitter voor eigen kansen te gaan. Volgens Bahreinse media heeft de man die bij de vorige verkiezing in mei nog de kandidatuur van Blatter steunde zondagavond zijn bid ingediend na gesprekken met FIFA-vicevoorzitter Issa Hayatou.

De kandidatuur van Salman is omstreden. Mensenrechtenorganisaties hebben flinke kritiek geuit op de AFC-preses, omdat hij lid zou zijn geweest van een comité dat 150 atleten had geïdentificeerd die in 2011 meededen aan demonstraties die pleitten voor democratie. De atleten zouden later zijn gearresteerd en gemarteld. Salman ontkent de beschuldigingen.

De 49-jarige Bahreini is na Platini, die zijn kandidatuur vlak vóór zijn schorsing officieel maakte, diens landgenoot Jérôme Champagne, de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale en David Nakhid, oud-international van Trinidad & Tobago, de zesde man die zich officieel kandidaat heeft gesteld voor de verkiezing. De deelnemers moeten uiterlijk vandaag vijf steunbetuigingen hebben verzameld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.