Vega overweegt kandidaatschap bij naderende FIFA-deadline

Reacties

Over een week moeten de kandidaten voor de FIFA-verkiezingen zich officieel hebben gemeld. Met Ramon Vega komt er wellicht een nieuwe naam bij in het lijstje kandidaat-voorzitters.

Vega overweegt kandidaatschap bij naderende FIFA-deadline

De 44-jarige Zwitser, vooral bekend als speler van Grasshoppers, Tottenham Hotspur en het nationale team, besloot na het beëindigen van zijn spelersloopbaan in 2004 de financiële wereld te gaan verkennen. 'Ik heb veel ervaring met zowel voetbal als in de financiële wereld', zegt Vega tegen de BBC, wat hem ertoe bewoog serieus na te denken over het presidentschap bij de wereldvoetbalbond.

Als Vega besluit om mee te dingen naar de opvolging van zijn landgenoot Sepp Blatter, is het kort dag voor hem. Binnen een week moet hij namelijk ook nog de steun hebben van vijf bij de FIFA-aangesloten landen. Op 26 oktober is de deadline voor kandidaten.

Voor de verkiezingen van 26 februari zijn de huidige UEFA-baas Michel Platini en prins Ali officieel aangemeld, terwijl ook David Nakhid en sjeik Salman Bin Ebrahim al-Khalifa hebben aangekondigd dat ze een gooi willen doen naar de hoogste post bij de FIFA. Michael van Praag heeft besloten nu niet mee te doen, waar hij dat vorige keer wel deed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.