'Aziatische voetbalbaas Salman wil Blatter opvolgen'

Reacties

Sheikh Salman Bin Ebrahim al-Khalifa heeft besloten zich kandidaat te stellen voor de FIFA-verkiezing van volgend jaar. Aziatische bronnen hebben aan The Guardian bevestigd dat de Bahreinse voorzitter van de Aziatische bond (AFC) de opvolger wil worden van FIFA-president Sepp Blatter.

'Aziatische voetbalbaas Salman wil Blatter opvolgen'

Volgens de Engelse krant betekent de kandidatuur van Salman mogelijk een flinke streep door de rekening voor Michel Platini. De Franse oud-international kreeg donderdag ondanks zijn schorsing weliswaar de steun van de 54 lidstaten van de UEFA, maar achter de schermen zou Salman vanuit Europa al de nodige steunbetuigingen hebben gehad.

Omdat Salman ook vanuit andere continenten, waaronder Azië en Zuid-Amerika, positieve signalen zou hebben gekregen, is de Aziatische voetbalbaas meteen een belangrijke kandidaat om Blatter op te volgen bij de wereldvoetbalbond. Verder heeft alleen prins Ali bin-Al Hussein zijn kandidatuur tot dusverre officieel gemaakt. Michael van Praag zei donderdag geen kandidaat te zijn.

Omdat het lot van Platini waarschijnlijk nog niet duidelijk is vóór 26 oktober, de datum waarop kandidaten hun bid rond moeten hebben, maakt Salman een goede kans. De Bahreini werkte in het verleden als voorzitter van zijn vaderlandse voetbalbond en was bij verschillende FIFA-toernooien lid van de tuchtcommissie. Salman zou volgende week naar Zürich afreizen om zieltjes te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.