Bestuurlijke wanorde bij FIFA houdt aan

Reacties

Issa Hayatou begint een dag later aan zijn tijdelijke klus als belangrijkste man bij de FIFA. De Kameroener (foto, links) meldt zich woensdag in Zürich. Daarnaast heeft de ethische commissie van de wereldvoetbalbond opnieuw een bobo voor negentig dagen geschorst.

Bestuurlijke wanorde bij FIFA houdt aan

De vicepresident Hayatou (69) neemt de honneurs waar voor Blatter, die vanwege zijn schorsing voor negentig dagen zijn werkzaamheden van voorzitter tot 6 januari niet kan uitoefenen.

Schorsing
De ethische commissie van FIFA heeft ondertussen opnieuw een bestuurder voor negentig dagen geschorst.

Dit keer gaat het om Worawi Makudi. De voorzitter van de Thaise voetbalbond en voormalig lid van het uitvoerend comité van de FIFA is hangende het onderzoek naar zijn vermeende wangedrag per direct op non-actief gesteld. Hij zou zich naar verluidt schuldig hebben gemaakt aan het willen ontvangen van televisiegelden als beloning voor een stem op het WK-bid van Engeland voor 2018.

Nieuwe kandidaat
Toch schrikt alle bestuurlijke wanorde nieuwe kandidaat-voorzitters, die op 26 februari wordt gekozen, niet af. In de strijd om de vacante positie meldt zich namelijk waarschijnlijk een nieuwe kandidaat. Michel Zen-Ruffinen, die in 2002 na vier jaar vertrok als secretaris-generaal van de FIFA, overweegt zich te mengen in de strijd. 'Ik denk na over verschillende scenario's', zo wilde hij nog niets bevestigen. Saillant is dat de Zwitser in het verleden vertrok nadat hij Blatter had beschuldigd van corruptie.

Vorige week werden behalve Blatter ook UEFA-preses Michel Platini en FIFA-secretaris-generaal Jérome Valcke voor negentig dagen geschorst. Chung Mong-joon, die zich had gemeld als tegenstrever van Platini in de race om de FIFA-troon, werd zelfs voor zes jaar verbannen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.