Azië schaart zich achter Platini als opvolger Blatter

Reacties

Michel Platini heeft de steun van de Aziatische bond (AFC) in zijn poging de nieuwe FIFA-president te worden. Dat is opmerkelijk gezien de kandidatuur van de Zuid-Koreaan Mong-Joon Chung.

Azië schaart zich achter Platini als opvolger Blatter

'Platini is zeker een unieke kandidaat die stabiliteit kan brengen. Hij kan zorgen voor een soepele overgang bij de FIFA in deze moeilijke situatie', zei AFC-voorzitter Salman Bin Ebrahim Al Khalifa. 'We moeten ons zoveel mogelijk achter één kandidaat scharen.'

'De FIFA heeft een leider nodig met de ervaring, de kwaliteiten, nieuwe plannen en bovenal met het voetbal in zijn hart. Platini beschikt daarover en heeft een ambitieuze visie om het vertrouwen terug te brengen', aldus de Bahreinse bestuurder.

De keuze van de AFC is opvallend aangezien de voorlopig enige andere kandidaat afkomstig is uit Azië. De Zuid-Koreaan Chung heeft zich officieel gemengd in de strijd om de positie van de vertrekkende Sepp Blatter. De verkiezingen worden gehouden op 26 februari. Mogelijk doen meer personen een gooi naar het presidentschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.