Chung: 'Platini en ik voornaamste kandidaten'

Reacties

Mong-Joon Chung wil op 17 augustus in Parijs zijn FIFA-campagne lanceren. Dat heeft de Zuid-Koreaan vandaag bekendgemaakt op een persconferentie. Hij geeft zichzelf 'een goede kans om te winnen'.

Chung: 'Platini en ik voornaamste kandidaten'

Tot dusverre telde de FIFA sinds de oprichting, in 1904, pas acht presidenten. Zeven van hen kwamen uit Europa, één uit Zuid-Amerika. 'Michel Platini en ik zijn de voornaamste kandidaten. Het zal niet eenvoudig zijn voor een Zuid-Koreaan de FIFA te leiden, maar het is de inspanning meer dan waard', aldus Chung. 'Ik geef mezelf een goede kans de verkiezing te winnen.'

Het is overigens nog onbekend welke benodigde vijf landen de Hyundai-tycoon gaan steunen. Hij heeft zijn hoop gevestigd op de buurlanden China en vooral Japan, verklaarde hij vandaag. Als Chung of Platini de macht grijpt, zal er vermoedelijk weinig veranderen bij de FIFA. De reputatie van beide mannen is besmet. Platini zetelt al dertien jaar in het bestuur van de wereldvoetbalbond onder leiding van de omstreden huidige baas Sepp Blatter, terwijl Chung tussen 1994 en 2011 opereerde als vice-voorzitter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.