Bility kan troon Blatter vergeten door uitblijven steun CAF

Reacties

De Afrikaanse voetbalconfederatie CAF is niet van plan om Musa Bility te steunen in zijn ambitie om Sepp Blatter op te volgen als FIFA-president. De voorzitter van de voetbalbond van Liberia had zich in juni kandidaat gesteld.

Bility kan troon Blatter vergeten door uitblijven steun CAF

Bility kreeg vandaag bij een vergadering van het uitvoerend comité van de CAF de kans om uit te leggen wat zijn plannen voor de FIFA waren. 'Na een broederlijke uitwisseling van ideeën heeft het uitvoerend comité unaniem besloten Bility de gevraagde steun niet te geven', vat de CAF de bijeenkomst in een statement samen. 'Wij wensen hem veel succes met zijn missie.'

De afwijzing van zijn eigen confederatie is een hard gelag voor Bility, die eerder nog claimde op de steun van zijn eigen continent te kunnen rekenen. 'Ik heb met een behoorlijk aantal presidenten van Afrikaanse voetbalbonden gesproken en ik heb hun steun. Als ik ook maar één reden had om te denken dat niet heel Afrika achter mij zou staan, dan zou ik mezelf niet kandidaat stellen.'

Bility heeft de steun van vijf voetbalbonden nodig om mee te kunnen doen aan de FIFA-verkiezingen op 26 februari. Het lijkt ontwaarschijnlijk dat de Liberiaan voldoende landen achter zich kan scharen nu Afrika - dat vrijwel altijd als blok stemt - hem niet steunt.

Behalve Bility hebben ook UEFA-voorzitter Michel Platini en Zuid-Koreaan Chung Mong-Joon zich officieel aangemeld voor de presidentsverkiezingen van de FIFA. Daarnaast kondigden David Ginola, Zico en zelfs Diego Maradona al aan plannen te hebben om mee te dingen naar het FIFA-pluche. In de komende maanden zal moeten blijken of die plannen geconcretiseerd gaan worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.