Zico gaat de strijd aan met Ginola en prins Ali

Reacties

Zico heeft tijdens een persconferentie in Rio de Janeiro bevestigd dat hij Sepp Blatter wil opvolgen als FIFA-president. De Braziliaanse legende liet vorige week al weten een kandidatuur te overwegen.

Zico gaat de strijd aan met Ginola en prins Ali

'Ik wil graag bevestigen dat ik mezelf kandidaat wil stellen', zei de 62-jarige oud-speler van Flamengo, Udinese en de Braziliaanse nationale ploeg. 'Ik vind mezelf capabel genoeg en zie het als mijn plicht om mijn ervaring en kennis te gebruiken om een gooi te doen naar het voorzitterschap. Want wat wel zeker is, is dat er bepaalde dingen moeten veranderen.'

Zico liet vorige week al doorschemeren Blatter te willen opvolgen. 'Waarom niet?', zei de voormalige coach van onder meer Japan, Fenerbahçe en Olympiakos Piraeus op zijn Facebook-pagina. 'Ik denk dat voetbal voorrang moet krijgen boven politiek. Ik heb nog geen steun, maar daar zou ik nog voor kunnen gaan zorgen', aldus Zico een dag na het terugtreden van Blatter als FIFA-president.

Zico is na de Jordaanse prins Ali bin-Al Hussein en de Franse oud-voetballer David Ginola de derde man die zich opwerpt als mogelijke opvolger van Blatter. Mogelijk gaat ook de Zuid-Koreaan Chung Mong-Joon zich mengen in de verkiezing, die naar verluidt op 16 december gaat plaatsvinden. Of Luis Figo en Michael van Praag opnieuw kandidaat zijn, is nog niet duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.