Diverse prominenten schuiven Van Praag naar voren

Reacties

Michael van Praag is er zelf nog niet uit of hij zich verkiesbaar stelt als voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA, maar de huidige preses van de KNVB heeft in ieder geval geen gebrek aan steun en vertrouwen. Diverse prominenten zien in hem de man die de wereldvoetbalbond uit het slop kan gaan trekken.

Diverse prominenten schuiven Van Praag naar voren

Voormalig UEFA-voorzitter Lennart Johansson, Wolfgang Niersbach (de voorzitter van Duitse voetbalbond DFB), bondscoach Guus Hiddink en minister-president Mark Rutte hebben alle vertrouwen in Van Praag.

Johansson hoopt op Van Praag, maar ziet ook in Luis Figo een geschikte kandidaat. 'Zij kunnen bij de mensen het vertrouwen in het voetbal weer herstellen. Je kan geen voorzitter hebben die bij zijn aantreden met boegeroep ontvangen wordt', aldus de 85-jarige Johansson tegenover de Zweedse krant Aftonbladet.

Volgens Niersbach is Van Praag vanwege zijn ervaring een geschikte kandidaat om Sepp Blatter op te volgen. Ook roemt de Duitser het terugtreden in een eerder stadium van Van Praag om zodoende Blatters rivaal prins Ali Bin al-Hussein te steunen in de strijd om de voorzittershamer. Overigens heeft diezelfde prins Ali al te kennen gegeven dat hij zich opnieuw kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen van de FIFA. Dat geldt ook voor David Ginola. Behalve de Jordaanse prins en de Fransman, overwegen ook de Braziliaan Zico en Jérôme Champagne zich beschikbaar te stellen.

Die duidelijkheid hebben Figo en Van Praag nog niet gegeven. Laatstgenoemde wilde ook niet inhoudelijk ingaan op het vertrek van Blatter. 'Ik wacht eerst eens af hoe en waarom dit gebeurd is. Tot die tijd is alles speculatie en daar doe ik niet aan mee', liet hij eerder weten aan Voetbal International.

Ook vanuit Nederland kan Van Praag rekenen op steun. 'Het zou geweldig zijn als een Nederlander deze grote, belangrijke organisatie zou leiden', aldus minister-president Rutte tegen de NOS. Ook Hiddink gelooft in Van Praag als FIFA-preses. 'Michael zou het kunnen, maar misschien wordt het wel iemand van buiten, een onverwacht gezicht dat zijn sporen heeft verdiend in een andere tak binnen de maatschappij', zei Hiddink in gesprek met Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.