Stoelendans vervolgt: Zico overweegt FIFA-kandidatuur

Reacties

In navolging van de al bekende kandidaten heeft ook de Braziliaanse voetballegende Zico zich gemeld in de stoelendans om de FIFA-troon. Hij overweegt zich te melden als opvolger van Sepp Blatter, die dinsdagavond bij een speciaal ingelaste persconferentie aankondigde terug te gaan treden binnen vier maanden. De 79-jarige Zwitser was pas vier dagen bezig aan zijn vijfde termijn.

Stoelendans vervolgt: Zico overweegt FIFA-kandidatuur

'Waarom niet?, luidt de duidelijke boodschap van de 62-jarige Zico op Facebook. 'Voetbal is altijd al mijn leven geweest. 'Die passie wil ik delen.'

Zico is na zijn actieve loopbaan, waarin hij drie WK's afwerkte, maar nooit wereldkampioen werd, aan de slag gegaan als trainer. De 71-voudig international was trainer bij onder meer de Japanse ploeg, Fenerbahçe en het meest recent FC Goa in India, waar hij nu nog steeds actief is.

'Ik denk dat voetbal voorrang moet krijgen boven politiek', vervolgt Zico. 'Ik heb nog geen steun, maar daar zou ik nog voor kunnen gaan zorgen', aldus de Braziliaan, die wel zegt in ieder geval de steun van zijn vrouw en kinderen te hebben…

Lees hier meer over de stoelendans rond de FIFA-troon. Binnen minimaal een half jaar zal tijdens een ingelaste verkiezing een opvolger voor Blatter worden aangewezen. Tot die tijd zwaait hij nog de scepter bij de wereldvoetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.